Vasseur vindt eerste Italiaanse Grand Prix als Ferrari-teambaas spannend: 'We willen onze fans terugbetalen' Formule 1
Formule 1

Vasseur vindt eerste Italiaanse Grand Prix als Ferrari-teambaas spannend: 'We willen onze fans terugbetalen'

Vasseur vindt eerste Italiaanse Grand Prix als Ferrari-teambaas spannend: 'We willen onze fans terugbetalen'

Frédéric Vasseur zegt wat spanning te voelen voorafgaand aan zijn eerste Italiaanse Grand Prix als Ferrari-teambaas. Vasseur is bezig met zijn eerste seizoen bij de Scuderia, nadat hij eind vorig jaar Mattia Binotto verving. De Fransman hoopt de fans te kunnen bedanken voor hun steun via een goede prestatie, maar wil dat niet leidend laten zijn tijdens de beslissingen dit weekend. Ook hoopt de teambaas zijn coureurs, Charles Leclerc en Carlos Sainz, de auto te kunnen geven die ze in zijn ogen verdienen.

'We willen onze fans terugbetalen voor hun steun door dik en dun, een geweldige show neerzetten en een race neerzetten waar we trots op kunnen zijn', zegt Vasseur tegen SpeedWeek over wat hij tijdens het weekend in Monza hoopt te kunnen bereiken met zijn Ferrari-team. 'Dit is mijn eerste Italiaanse Grand Prix sinds ik bij de Scuderia ben en dat maakt het voor mij persoonlijk nog spannender,' geeft de Fransman eerlijk toe. Vasseur verving voormalig Ferrari-teambaas Binotto aan het einde van vorig seizoen. Binotto moest bij de Scuderia weg vanwege tegenvallende resultaten in vooral de tweede helft van het 2022-seizoen.

Vasseur benadrukt wel in het interview dat de emoties die komen kijken bij het racen op het thuiscircuit van Ferrari en de duizenden tifosi die op het tribune zullen zitten, niet leidend moeten zijn bij de beslissingen die het team tijdens het Monza-weekend zal maken. 'Om onze doelen te bereiken, moeten we emoties opzij zetten en ons richten op een zo goed mogelijk weekend, vanaf de eerste ronde van de vrije training tot de laatste ronde in de race. We hebben in België gezien dat de SF-23 op sommige circuits competitief is. We moeten alles perfect krijgen.'

Vasseur: 'Leclerc en Sainz zijn twee van de beste coureurs ter wereld'

Verder spreekt Vasseur ook lovend over zijn twee coureurs en hoopt hij dat de ontwikkeling van de auto de twee een betere kans zal geven om mee te strijden aan de top van het veld. 'Charles (Leclerc, red.) en Carlos (Sainz, red.) zijn twee van de beste coureurs ter wereld en we zijn het aan ze verplicht om ze de kans te geven hun talent te laten zien. Achter de Red Bull Racing-coureurs zijn de verschillen erg klein en het kleinste detail kan het verschil maken. We zullen ons best doen', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws