Marko over kans dat Red Bull alle 2023-races gaat winnen: 'Ondertussen denk ik dat het heel goed mogelijk is' Formule 1
Formule 1

Marko over kans dat Red Bull alle 2023-races gaat winnen: 'Ondertussen denk ik dat het heel goed mogelijk is'

Marko over kans dat Red Bull alle 2023-races gaat winnen: 'Ondertussen denk ik dat het heel goed mogelijk is'

Red Bull-adviseur Helmut Marko zegt dat hij de winst in Monza het meest aan Ferrari zou gunnen, als Verstappen om de een of andere reden niet zou kunnen winnen. Verder denkt de Oostenrijker dat er steeds meer een kans is dat Red Bull alle races in 2023 gaat winnen, en geeft hij geen zekerheid over of Pérez ook volgend jaar bij de renstal rondrijdt. Marko zegt verder geen updates over het herstel van Daniel Ricciardo te hebben, maar wel tevreden te zijn met de prestaties van Liam Lawson.

Op de vraag of hij een ander team de winst in Monza gunt, antwoordt Marko aan eo24: 'Daarvoor zou Max (Verstappen, red.) een technisch mankement moeten hebben. Maar als we verslagen worden, dan zou ik het op de een of andere manier aan Ferrari geven, vooral in Monza.' Ondertussen is er de toenemende kans dat Red Bull alle races in het seizoen gaat winnen, gelooft ook de Red Bull-adviseur: 'Ondertussen denk ik ook dat het heel goed mogelijk is (om alle races te winnen, red.). Aan de andere kant kan er altijd iets gebeuren.' Zo ging het bijvoorbeeld bijna mis bij de tweede herstart tijdens de Grand Prix in Zandvoort, waardoor Alonso heel even dicht bij Verstappen wist te komen. 'We hadden problemen met de banden en Alonso was de beste naast Max (Verstappen, red.). Maar Max gaf ons een signaal met zijn soevereiniteit: Ik doe het. Als je Verstappen hebt, werkt alles.'

Waar het voor Verstappen heel goed afliep op Zandvoort, wist Pérez een minder goede prestatie te leveren, vindt ook Marko: 'Checo (Pérez, red.) rijdt soms echt goed, maar slaagt er niet altijd in om het laatste uit de auto te persen, zonder fouten te maken. Op Zandvoort, bijvoorbeeld, was hij waarschijnlijk niet in de punten geëindigd als hij niet was gestopt.' Marko is daarom ook niet heel erg duidelijk wanneer hem gevraagd wordt over de 'baangarantie' van Pérez: 'Bestaat er zoiets als een baangarantie in de Formule 1? Het is in ieder geval een contractuele garantie', verwijst Marko naar dat Pérez tot eind 2024 onder contract staat bij de Oostenrijkse renstal.

Marko over Lawson: 'Hij heeft het goed gedaan'

Marko heeft wel een goed woordje over voor het AlphaTauri-debuut van Lawson, die in Zandvoort de geblesseerde Ricciardo vervingen tijdens de zaterdag en de zondag. 'Hij (Lawson, red.) heeft het goed gedaan. In de kwalificatie kwam hij op het verkeerde moment binnen en in de race zette hij scherpe tijden neer. Hij toonde ook geen respect en haalde niet alleen Leclerc maar ook Max in. Al met al was het een zeer positief debuut.'

Over hoe snel Ricciardo weer op de grid staat, heeft Marko geen nieuwe updates: 'Normaal gesproken zeggen ze dat het zes weken duurt met zo'n ernstige handblessure. Maar soms geneest het sneller. Daniel moet zo snel mogelijk punten scoren voor AlphaTauri.' Marko sluit het interview af met dat er zeker een kern van waarheid zit dat AlphaTauri en Red Bull nauwer samen gaan werken: 'Voor zover de reglementen het toelaten, is toenadering logisch. Daarom zullen we de mensen van AlphaTauri bij ons onderbrengen in een gebouw in Milton Keynes. Hun auto heeft zeker potentieel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws