Verslag VT1 | Verstappen de snelste in een rustige sessie Formule 1
Formule 1

Verslag VT1 | Verstappen de snelste in een rustige sessie

Verslag VT1 | Verstappen de snelste in een rustige sessie

In een rustige sessie waarin er niet veel spannends gebeurde was het Max Verstappen die de snelste tijd neer wist te zetten. De Nederlander zat er direct goed in op het circuit in Canada en heeft op enkele momenten na de tijdenlijst constant aangevoerd. Ferrari kwam wat moeizaam op gang ten opzichte van Red Bull Racing, maar halverwege de sessie hadden ook zij het tempo gevonden. Wie ook het tempo vond was Fernando Alonso, die zichzelf in de top drie wist te nestelen. Carlos Sainz werd tweede.

Verstappen stond gelijk aan en reed in de eerste rondjes steeds een seconde sneller dan de nummer twee. Op het moment dat de tijd even verbeterd werd of er iemand in de buurt kwam, sprong de Nederlander niet veel later daar weer met een seconde overheen. Het begint een beetje één van de handelsmerk te worden van de wereldkampioen, die steeds op een circuit waar nog niet of al een lange tijd niet is gereden direct de snelheid erin heeft zitten.

Sergio Pérez kon redelijk meekomen, maar na tien minuten was hij dan ook de enige die binnen een seconde van Verstappen stond. Beide Red Bull Racing-coureurs reden op de mediums, terwijl Leclerc er op de soft band niet bij in de buurt kwam. Ook Carlos Sainz die wel op dezelfde band stond als de Red Bull-coureurs wist niet aan de tijd van de Oostenrijkers te komen. Na een kwartier was het Pérez die de snelste tijd van zijn teamgenoot nipt overnam.

Ocon probleem aan zijn rem, Alonso ijzersterk

Twintig minuten onderweg in de eerste vrije training kwam er plots een hoop rook uit het wiel bij Esteban Ocon. Snel gingen de gedachten naar de oververhitting van de remmen waar eerder andere teams al problemen mee hadden. Het bleek echter anders, want een stuk papier was op de baan gewaaid en over de luchthapper van de rem gekomen. Dat zorgde voor oververhitting en dus moest de Fransman naar binnen komen.

Teamgenoot Fernando Alonso kende een gelukkigere sessie, want de Spanjaard deed vrijwel de gehele training mee in de top vijf en met nog een klein kwartier op de klok stond hij op de derde plaats, op de gele band nota bene. De voormalig wereldkampioen hield daarmee Pérez en Leclerc achter zich. Met een kleine vier tienden achterstand op de tijd van Verstappen zat Alonso er behoorlijk goed bij.

Ferrari komt er beter in, Verstappen toont spierballen

Ferrari leek halverwege de sessie de auto beter in vorm te krijgen en snelde ook naar de eerste plaats in de naam van Sainz. Dat deed hij wel nadat hij naar de soft band was gewisseld. Ook Leclerc kwam er beter in en stond op twee tienden. Verstappen leek op dat moment wat problemen te hebben, nadat hij wat navroeg op de boordradio en direct naar binnen dook, maar toen hij iets meer dan vijf minuten later weer naar buiten kwam, noteerde hij direct de snelste tijd, twee tienden beter dan Sainz.

Met nog twintig minuten te gaan werd er gekozen voor de long runs, en werden er dus geen tijden meer verbeterd. Daarmee sloot Verstappen de sessie af als snelste. Toch was hij in het laatste deel van de training niet tevreden, want de Nederlander had erg veel last van clipping. In een sessie waarin Red Bull dus het snelst was, maakte Aston Martin ook indruk met een zevende en negende plaats. De Britse renstal was naast de Alpine van Alonso de grootste verrassing van deze sessie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws