Pérez oneens met Verstappen: 'Dat is niet gezond voor de coureurs' Formule 1
Formule 1

Pérez oneens met Verstappen: 'Dat is niet gezond voor de coureurs'

Pérez oneens met Verstappen: 'Dat is niet gezond voor de coureurs'

In tegenstelling tot zijn teamgenoot bij Red Bull Racing, Max Verstappen, vindt Sergio Pérez het wel goed dat de FIA ingrijpt met betrekking tot het porpoising. In aanloop naar het weekend in Canada maakte het orgaan bekend dat het richtlijnen op heeft gesteld om de coureurs te beschermen tegen de stuiterende auto's. Een goede zaak dus, zo denkt de Mexicaan.

Op de persconferentie voorafgaand aan de eerste vrije training ging Pérez in op de reden waarom hij denkt dat een aantal teams nog altijd last heeft van porpoising, zo meldt The Race. 'Alle teams jagen op de balans, op de downforce, en de manier om die te vinden is om zo laag mogelijk te gaan, maar er is zeker een limiet aan hoe laag je kunt gaan', zo stelt de Red Bull-coureur.

De Mexicaan begrijpt dat teams in de jacht op een zo snel mogelijke auto alsmaar lager willen, maar er is een grens met hoe ver je kunt gaan. 'We willen allemaal zo laag mogelijk, maar er zijn grenzen aan hoe laag je kunt gaan. Als je die limieten raakt, is dat niet gezond voor de coureurs, zoals een paar van de coureurs afgelopen weekend opmerkten', zo hint hij naar onder andere George Russell en Lewis Hamilton.

Coureurs in bescherming nemen

De coureurs moeten dan ook een beetje in bescherming worden genomen tegenover hun teams en zichzelf, omdat in de jacht naar snelheid de neiging om over de limieten te gaan erg groot is. Daarom is het goed dat de FIA ingrijpt, zo denkt de nummer twee in het huidige wereldkampioenschap. 'Ik denk dat het een goede interventie is van de FIA om te proberen de gemoederen te bedaren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws