Leclerc wijst naar Ferrari: 'Verantwoordelijkheid team mij een goede auto te geven' Formule 1
Formule 1

Leclerc wijst naar Ferrari: 'Verantwoordelijkheid team mij een goede auto te geven'

Leclerc wijst naar Ferrari: 'Verantwoordelijkheid team mij een goede auto te geven'

Bij Ferrari waren het niet de meest gelukkige weken en zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz hebben veel punten verloren door hun uitvalbeurten. Toch heeft de Spanjaard er vertrouwen in dat het probleem zich niet meer zal voor doen. Teamgenoot Leclerc kijkt naar de nieuwe regel die de FIA wil introduceren, en stelt dat het toch vooral de verantwoordelijkheid van de teams zelf zou moeten zijn.

Op de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Canada is Leclerc ingegaan op de regelwijziging die de FIA wil doorvoeren. De Monegask vindt dat het team zelf moet zorgen voor een goede auto, en niet de FIA door er regels aan te binden. 'Ik denk dat het de verantwoordelijkheid van het team is om me een auto te geven waarmee ik goed kan rijden, en tot nu toe had ik er geen specifieke problemen mee', zo voegt hij er gelijk aan toe.

De Ferrari-coureur voelt ook wel dat zijn auto minder soepel is, maar hij wil absoluut niet zeggen dat de auto hierdoor niet meer te besturen is. 'Ja, hij is stijver dan de wagen van vorig jaar, maar of hij nu onbestuurbaar is of moeilijk voor mezelf, persoonlijk vind ik dat niet. Aan onze kant hebben we oplossingen gevonden om het beter te maken', zo stelt Leclerc dat Ferrari het porpoising genoeg onder controle heeft.

Ergens wel begrip, maar ook waakzaam

Toch kan hij ergens wel begrip opbrengen voor de gemaakte keuze, want de manier waarop Lewis Hamilton zijn auto uitstapte kan je ook niet zeggen dat dat er gezond uitzag. 'Ik weet niet precies welke data er is genomen, maar het is duidelijk dat als je kijkt naar Lewis die na Baku uit de auto stapt, het er niet mooi uitziet', aldus de Monegask, die het dus ook pijnlijke beelden lijkt te vinden.

Wel waakt hij voor het feit dat de FIA niet één lijn kan trekken, want iedere auto is anders. 'Nogmaals, ik denk dat we voorzichtig moeten zijn en data moeten nemen van verschillende auto's en dan en het dan zien, want ik denk niet dat het voor iedereen hetzelfde is. Wanneer we met onze wagen racen, is het oké. Ik denk dat we een beetje voorzichtig moeten zijn daarmee en bekijken wat het probleem is in verschillende teams en proberen te begrijpen hoe erg het is bij de ene auto en de andere.'

Vertrouwen in verbetering

Voor Sainz was het in Baku een weekend om snel te vergeten, en niet vanwege porpoising, maar een hydraulisch probleem. Toch kijkt hij uit naar Canada. 'Het is een van mijn favoriete circuits. We hebben een paar moeilijke dagen achter de rug, maar als team zijn we nog steeds gemotiveerd.' De Spanjaard heeft dan ook liever een onbetrouwbare en snelle motor dan een betrouwbare en langzame motor. Bovendien is er naar het probleem gekeken en heeft hij 'er vertrouwen in' dat het probleem zich niet meer voordoet. Het was gewoon 'ongelukkig'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws