Verstappen blijft bij standpunt: 'Maakt niet uit of richtlijn Red Bull een handje helpt' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen blijft bij standpunt: 'Maakt niet uit of richtlijn Red Bull een handje helpt'

Verstappen blijft bij standpunt: 'Maakt niet uit of richtlijn Red Bull een handje helpt'

Max Verstappen blijft bij zijn standpunt dat het niet correct is om tijdens het seizoen reglementswijzigingen door te voeren. Eerder sprak de coureur van Red Bull Racing zich al uit tegen de technische richtlijn van de FIA, die donderdag werd aangekondigd, om porpoising tegen te gaan. De Nederlander blijft bij die uitspraak.

Volgens experts zal de richtlijn van de FIA om het gestuiter te stoppen voordelig uitpakken voor Red Bull, maar dat is niet waar het om draait volgens Verstappen: 'Het maakt niet uit of de richtlijn ons een handje helpt of niet. Ik begrijp het veiligheidsprobleem, maar halverwege het seizoen dingen veranderen, is niet correct', stelt de 24-jarige tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Canada.

'Je gaat op zoek naar de limiet van wat je lichaam aankan, dat is duidelijk. Maar het is een beetje vreemd dat er nu ingegrepen gaat worden', gaat Verstappen verder. Hij is van mening dat er een veel snellere en makkelijkere oplossing bestaat om porpoising te stoppen: 'Pas gewoon de rijhoogte van je auto aan en dan heb je dit probleem niet.'

Daarnaast is Verstappen van mening dat de gevolgen van porpoising op de gezondheid van Formule 1-coureurs op de lange termijn niet moet worden overdreven: 'Ik denk niet dat we wat er nu gebeurt moeten dramatiseren. Als je op hoog niveau sport, dan krijg je te maken met fysiek ongemak', reageert de regerend wereldkampioen stellig.

Verstappen wil meer polepositions met Red Bull

Verstappen gaat ten slotte in op de vorm van Red Bull dit seizoen. Zo won hij al vijf Grands Prix dit jaar, maar toch is er nog ruimte voor verbetering, ondanks dat het vertrouwen hoog is: 'We hebben een paar goede races gehad, maar het is nog een lang seizoen. We moeten echt nog wat extra's zien te vinden, want we hebben nog te weinig polepositions gehad. Het is veel makkelijker als we vooraan staan.'

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws