Verslag VT2 | Leclerc met hevige crash tijdens bandentest, Verstappen P6 in weinigzeggende sessie Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Leclerc met hevige crash tijdens bandentest, Verstappen P6 in weinigzeggende sessie

Verslag VT2 | Leclerc met hevige crash tijdens bandentest, Verstappen P6 in weinigzeggende sessie

George Russell heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Mexico de snelste tijd neergezet door een 1:19,970 op de klokken te zetten. Op de tweede en de derde plek sloten respectievelijk Yuki Tsunoda en Esteban Ocon aan. De tweede sessie van de vrijdag zorgde echter, net zoals de tweede vrije training in de Verenigde Staten, opnieuw niet voor representatieve tijden. De coureurs moesten namelijk de sessie besteden aan de bandentest van Pirelli. Max Verstappen sloot aan op P6.

Het feit dat enkele rookies instapten tijdens de eerste vrije training betekende dat enkele coureurs nog 45 minuten op de 2022-banden konden rijden. Hierdoor was er weer een mix tussen de tijden van de rijders die gebruik mochten maken van de 2022-banden. Verstappen was snel naar buiten tijdens de tweede vrije training. De Nederlander wilde zo snel mogelijk data verzamelen voor de bandenleverancier.

Verstappen was op de testband in eerste instantie sneller dan de coureurs die nog wel gebruik mochten maken van de 2022-banden. De coureur werd echter al snel ingehaald door Sergio Pérez en Pierre Gasly, die ook op de testbanden reden. Carlos Sainz zette in de absolute openingsfase de snelste tijd neer met een 1:21,943. De coureurs op de 2022-banden klaagden in het begin vooral over het gebrek aan grip op het Autódromo Hermanos Rodríguez.

Pérez goed op testband

Russell was de eerste coureur die onder de tijden van de coureurs met de testbanden dook. De Mercedes-rijder werd in de eerste vrije training vervangen door Nyck de Vries en kreeg tijdens de tweede sessie dan ook 45 minuten de kans om data te verzamelen voor de zaterdag en de zondag. Russell was in een ronde op de mediums twee tienden sneller dan de tijd van Sainz. Tsunoda kon, mede dankzij de remproblemen, niet dicht bij de tijden van bijvoorbeeld Verstappen komen.

Verstappen wist al redelijk rap weer onder de tijd van Russell te duiken. De coureur van Red Bull Racing was ruim een tiende sneller dan de jonge Brit. Verstappen reed echter geen perfecte ronde, aangezien hij veel over de kerbs op het circuit stuiterde. Zo navigeert de regerend wereldkampioen zich wel vaker over de Mexicaanse baan. Sergio Pérez dook even later negen duizendsten onder de tijd van zijn teamgenoot.

Russell verbetert snelste tijd van Sainz uit VT1

Na iets minder dan twintig minuten besloot Russell over te stappen op de softs. Hiermee kon de tijd van de Mercedes-coureur beter vergeleken worden met de snelste tijd die Sainz wist neer te zetten in de eerste vrije training. Russell klokte uiteindelijk een tijd van 1:19,970. Dat laat vooral zien dat de baan steeds beter werd, aangezien Sainz een 1:20,707 reed op een baan die weinig grip had. Tsunoda reed op softs de tweede tijd met een achterstand van acht tienden op Russell.

Voor enkele coureurs duurden het even voordat ze hun tijd op de softs reden. Ocon reed vlak na Tsunoda zijn tijd op het zachte rubber, maar het was geen geweldige tijd voor de Fransman. De Alpine-coureur reed namelijk een 1:21,177, waardoor hij aansloot op de derde plek. Alexander Albon wachtte lang voordat hij überhaupt zijn eerste ronde van de sessie reed. De coureur kwam naar buiten op softs, maar kwam niet verder dan de dertiende tijd.

Zware crash Leclerc 

Na iets meer dan een uur kende Charles Leclerc een keiharde crash. De coureur van Ferrari kon zonder kleerscheuren uit zijn bolide stappen, maar zijn auto was hevig beschadigd. Bij het ingaan van bocht 7 verloor de Monegask de controle over zijn auto waardoor hij met de achterzijde van zijn auto in de muur terechtkwam. Door de klap werd de rode vlag gezwaaid en moest de muur gerepareerd worden.

F1-coureurs maken bandentest af, Zhou zorgt vroegtijdig einde VT2

De sessie werd na iets minder dan twintig minuten weer hervat. Dit betekende voor de coureurs dat alleen de bandentest op het programma stond. Hierdoor reed Kevin Magnussen geen enkele ronde op de 2022-banden. De meeste rijders hadden na de rode vlag veel brandstof aan boord om zoveel mogelijk kilometers te kunnen rijden. Hierdoor werden de tijden die al op de klokken stonden ook niet meer verbeterd.

Zhou Guanyu zorgde aan het einde van de sessie dat er nog een rode vlag kwam. De coureur van Alfa Romeo kwam stil te staan in het stadiongedeelte nadat er een hydraulisch probleem was. De rode vlag werd gezwaaid met nog ongeveer twee minuten op de klok, waardoor de sessie net iets eerder dan gepland ten einde kwam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws