Verslag VT2 | Verstappen leidt de dans, Leclerc zorgt voor rode vlag Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Verstappen leidt de dans, Leclerc zorgt voor rode vlag

Verslag VT2 | Verstappen leidt de dans, Leclerc zorgt voor rode vlag

Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami de snelste tijd weten te rijden. De Red Bull Racing-coureur reed een tijd van 1:27,930 en hield daarmee Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc ruim achter zich. De Monegask zorgde in de slotfase voor een rode vlag, nadat hij zijn bolide in de muur had geparkeerd.

Net als in de eerste vrije training doken de meeste coureurs direct de baan op. De coureurs ondervonden dat er nog altijd weinig grip was op het nieuwe asfalt, maar aan de tijden te zien was daar maar weinig van te merken. Verstappen was in zijn eerste ronde op de mediumband al sneller dan zijn snelste tijd van de eerste sessie. Met een 1:30,146 was hij slechts twee honderdsten langzamer dan de toptijd van George Russell eerder op de dag.

Leclerc slecht de 1:30-grens, Magnussen komt met schrik vrij

Een snelle tijd van de Ferrari-mannen liet nog even op zich wachten, maar na acht minuten gingen zij er eens goed voor zitten. Eerst was het Carlos Sainz die de tijd van Verstappen aanscherpte, maar vlak daarachter was teamgenoot Leclerc nog een flink stuk rapper. De Monegask noteerde twee paarse sectoren en dook als eerste coureur onder de 1.30-grens. Zijn 1:29,497 bleek uiteindelijk niet lang staan, want Verstappen schroefde het tempo op en na eerst tot op een tiende van Leclerc te zijn gekomen, volgde met een 1:29,380 een nieuwe toptijd.

Günther Steiner zal na de eerste sessie al niet blij geweest zijn met de crash van Nico Hülkenberg, maar in de openingsfase kon de teambaas van Haas opgelucht ademhalen, nadat Kevin Magnussen even daarvoor de muur had getoucheerd. De Deen spinde in bocht veertien en raakte de muur, maar hij leek geen schade te hebben opgelopen en hij kon de sessie vervolgen.

Problemen met hoofdsteun voor Verstappen, De Vries hindert Pérez

Net als tijdens de eerste vrije training klaagde Verstappen over een vastzittende hoofdsteun. Zijn team haalde hem naar binnen en besloot ernaar te kijken. De Nederlander stapte even uit de RB19, maar hij kroop al snel weer achter het stuur van zijn auto en zo kon de wereldkampioen zijn weg na enkele minuten weer vervolgen.

Ondertussen kwam Pérez met de schrik vrij toen hij De Vries in de tweede sector op zijn pad trof. De Nederlander ging van zijn gas voor de Mexicaan, maar deze zag hem echter pas zeer laat. De winnaar van de Grand Prix van Azerbeidzjan week uit en wist zijn bolide net uit de muur te houden. Over de boordradio liet hij zijn ongenoegen blijken.

Verstappen met nieuwe toptijd, Mercedes worstelt

Met nog een half uur op de klok kozen veel coureurs ervoor om een run op het zachte rubber te doen. Eerst was het de beurt aan Lando Norris om een tijd neer te zetten en dat deed hij meteen overtuigend. De McLaren-coureur reed zelfs de allersnelste tijd van het weekend, alvorens Verstappen die tijd weer aanscherpte naar 1:27,930. Ferrari-coureurs Sainz en Leclerc beten zich stuk op de tijd van de tweevoudig wereldkampioen en het duo kwam respectievelijk drie en vier tienden tekort.

Mercedes kwam met nog vijftien minuten te gaan nauwelijks in het stuk voor. Lewis Hamilton stond dan nog wel op P7, maar Russell was met P14 niet in zijn element. De Brit was niet blij met één van de McLaren-coureurs die hem naar zijn mening hinderde in bocht zeven en kort daarna blokkeerde hij zijn banden in bocht elf. De enkelvoudig GP-winnaar schoot rechtdoor, maar kon zijn weg vervolgen.

Rode vlag, Leclerc crasht in bocht zeven

Waar Russell de sessie kon hervatten, daar moest Leclerc met nog een kleine tien minuten op de klok noodgedwongen uitstappen nadat hij zijn Ferrari in de muur had geparkeerd. De Monegask was bezig aan een langere run op een setje van de mediumband. In bocht zeven verloor hij de controle over de SF-23. De vijfvoudig racewinnaar schoot rechtdoor en kwam pas weer tot stilstand in de muur. Met nog vier minuten te gaan werd de sessie hervat, maar aan de tijden veranderde niks meer.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws