Verslag VT3 | Verstappen domineert opnieuw, veld achter Red Bull op bijna een seconde Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Verstappen domineert opnieuw, veld achter Red Bull op bijna een seconde

Verslag VT3 | Verstappen domineert opnieuw, veld achter Red Bull op bijna een seconde

Max Verstappen heeft de derde vrije training gedomineerd. De Nederlander reed de rest van het veld op bijna een seconde, al zat teamgenoot Sergio Pérez op zes tienden op de tweede plaats. Aston Martin lijkt het tweede team, gevolgd door Lewis Hamilton. Ferrari lijkt er echter totaal niet bij te zitten, want de Italianen kwamen ruim een seconde tekort op de tijd van de Red Bull-coureur en moesten het doen met een vijfde en tiende plaats.

De derde vrije training ging bijzonder rustig van start. Gedurende de eerste tien minuten van de sessie zijn alleen de beide Aston Martins kort op de baan geweest om de banden te scrubben, en hebben de beide McLarens zichzelf op de baan laten zien. Echte tijden werden er dan ook nog niet gezet. Kort na het verstrijken van de eerste tien minuten volgden meerdere coureurs, waaronder Verstappen en de Alpines.

Wie zich daar zeker niet bijvoegde, was Nyck de Vries. De Nederlander kende geen fijn begin van de derde vrije training, want direct werd een probleem aan de motor ontdekt. De AlphaTauri-coureur bleef dus de gehele training aan de kant staan, terwijl zijn team de motor verwisselde en de auto gereed maakte om later op de zaterdag wel deel te kunnen nemen aan de kwalificatie. Vervelend voor De Vries, die dus de laatste kans om aan de setup te werken in rook zag opgaan.

Alpine bewijst snelheid

Op de vrijdag bleek Alpine al snel te zijn, en ook op de zaterdag zijn het de Fransen die sterk voor de dag komen. Op de zachte band is het Pierre Gasly die de snelste tijd op het bord zet, waarna Verstappen en Ocon volgden op P2 en P3. De Nederlander deed dit echter wel op de harde band. Mercedes liet zichzelf ook zien en beide coureurs gingen kort erna er overheen, met George Russell die de snelste van de twee was. Lang duurde het echter niet, want nadat eerst Gasly zich verbeterde, was het de Red Bull-coureur die de snelste tijd overnam met een 1.29,882. Ferrari was in nog geen velden of wegen te bekennen, want Leclerc moest al meer dan zeven tienden toegeven, op een compound zachter.

Uiteindelijk was het Pérez die de snelste tijd zette op de zachte band met een 1.29,417, waarmee hij 0,329 sneller dan teamgenoot, die kort daarvoor versnelde. Verstappen kon echter nog wat sneller, want op harde band kwam hij tot op 0,132 van Pérez. Alpine sloot aan achter Red Bull op 0,284 en 0,664 voor Gasly en Alonso. Vervolgens werden er veel longruns verreden, maar Hamilton deed dat niet en verbeterde naar P4 op 0,402 van Pérez.

Verstappen de snelste in kwalificatierun

Pérez was ook de eerste die een snelle tijd noteerde met een 1.29,127. Ook Aston Martin liet zien snel te zijn, want Alonso kwam tot op 0,479, en ook Hamilton was snel met een tijd die hem tot op vier tienden bracht. Toen was het echter de beurt aan Verstappen. De Nederlander noteerde een 1.28,756, waarmee hij de rest maar liefst vier tienden liet optellen bij de achterstand. Het kon nog sneller, want de tweevoudig wereldkampioen reed nog een kleine tiende van zijn tijd af. Ferrari was in geen velden of wegen te bekennen, en komen ruim een seconde tekort op de Nederlander, die als snelste afsluit nadat hij nog eens twee tienden van zijn tijd af reed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws