Verslag VT3 | Verstappen oppermachtig, Mercedes moet volgen Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Verstappen oppermachtig, Mercedes moet volgen

Verslag VT3 | Verstappen oppermachtig, Mercedes moet volgen

De derde vrije training zit erop. Max Verstappen kwam binnen op P1, terwijl Lewis Hamilton en Valtteri Bottas moesten volgen. De sessie zou vroeg worden stilgezet door een flinke crash van Sainz in de Hugenholtz-bocht. Voor Verstappen zorgde dat ervoor dat hij minder tijd had om de bolide nog verder aan te passen aan het circuit.

De sessie begon traditioneel rustig. Wel was er flink wat nieuws te melden voorafgaand aan de sessie. Zo moest Max Verstappen zich melden voor een mogelijke straf, die uiteindelijk werd afgedaan als onnodig door de FIA. En dan nog een wezenlijke verandering voor het verloop voor het raceweekend: Robert Kubica vervangt Kimi Raikkonen, nadat de Fin positief testte op het coronavirus.

Na ongeveer twintig minuten werd de sessie opgeschrikt door een rode vlag, veroorzaakt door Carlos Sainz. De Ferrari coureur kwam in de problemen voor de Gerlach-bocht, hij verloor de achterkant en kwam hard in de muur terecht. De crash was niet op heel grote snelheid, desondanks was de schade groot bij de Ferrari. Naderhand zou de bolide worden opgeruimd, en is het de vraag of de Spanjaard mee kan doen aan de kwalificatie.

Verstappen sterk, kleine verschillen tussen de teams

Al snel ging de klok weer op groen en werd het stuivertje wisselen tussen Alpine, McLaren, Mercedes én Red Bull Racing. Waar Mercedes voor een groot deel op de softband reed, koos Verstappen ervoor om de mediumband te gebruiken. Met nog een kleine twintig minuten te gaan stond Verstappen bovenaan met een sterke ronde. Alpine bleek ook sterk met Fernando Alonso, minimale verschillen zitten tussen de bolides.

Alonso pakte met twintig minuten even de snelste ronde, met slechts twee duizendsten verschil pakte de Spanjaard de tijd af van Max Verstappen. Klein detail is wel dat Verstappen nog een tijd moest zetten op de softband. In de laatste twintig minuten werden de rondetijden overigens wel steeds sneller, juist omdat de bolides ook lichter werden.

Kwalificatieruns brengen spanning

Eenmaal met een klein kwartiertje te gaan, kozen alle teams ervoor om met de rode band naar buiten te komen. De kwalificatiesimulaties begonnen, ook voor bijvoorbeeld Robert Kubica. Laatstgenoemde was vooral bezig met het leren kennen van de baan. Alonso bleek op het begin nog steeds snel, maar al snel werd hij verschalkt door Valtteri Bottas.

Met nog acht minuten te gaan kwam Verstappen echter oppermachtig binnen met een zeer snelle 1:09.623. De Nederlander had wel de nodige mazzel met een ‘tow’ van Sergio Perez. Daardoor wist de Nederlander de snelste tijd van het weekend neer te zetten in de laatste sector. Verstappen zou uiteindelijk niet meer verschalkt worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws