Verstappen bedankt Honda voor kampioenschappen: 'Je zag op de rechte stukken dat we de snelste waren' Formule 1
Formule 1

Verstappen bedankt Honda voor kampioenschappen: 'Je zag op de rechte stukken dat we de snelste waren'

Verstappen bedankt Honda voor kampioenschappen: 'Je zag op de rechte stukken dat we de snelste waren'

Max Verstappen is nog altijd blij dat hij zijn tweede wereldtitel heeft kunnen pakken op het circuit van Suzuka. De coureur van Red Bull Racing was dit weekend aanwezig bij de Honda Racing Thanks Day en daar kon hij de Japanse motorfabrikant bedanken voor de afgelopen seizoenen. Daarnaast werd er afscheid genomen van Pierre Gasly, die volgend jaar geen onderdeel meer zal zijn van de Red Bull-familie.

Voor het tweede opeenvolgende jaar wist Verstappen het wereldkampioenschap te winnen. Afgelopen seizoen was het een dominant jaar voor de coureur en Red Bull. 'Dat is een geweldig gevoel. Het zijn twee ongelooflijke jaren geweest', zegt Verstappen bij de Honda Racing Thanks Day. 'Dit jaar was zelfs beter. Om dat samen met Honda te bereiken, en alle inspanningen die ze afgelopen jaren geleverd hebben, om dan hier te zijn, samen twee titels gewonnen te hebben, dan is dat een geweldig gevoel.'

Verstappen maakte het voor Honda nog mooier door op Suzuka de titel te pakken. 'Dat was als een droom die uitkwam, voor het hele team. We wilden de titel heel graag in Suzuka winnen, dus dat was een kers op de taart. Toen het werkelijkheid werd, was iedereen ontzettend blij en erg trots.' De coureur is dan ook te spreken over de samenwerking met de Japanse motorfabrikant. 'Het is erg fijn om met Honda samen te werken. Dit jaar hadden we veel vermogen. Dat kon je natuurlijk zien op de rechte stukken, waar we één van de snelsten waren.'

Verstappen spreekt lof uit voor Gasly

Tijdens de Honda Thanks Racing Day nam de Red Bull-familie ook afscheid van Gasly. 'Je werkt er hard voor om te bereiken wat je wilt bereiken en je bent bij AlphaTauri een echter leider van het team geweest. Daar heb ik veel respect voor', vertelt Verstappen aan de Fransman. Gasly zal volgend jaar uitkomen voor Alpine. 'Ik wens je het allerbeste toe, maar we gaan elkaar nog voortdurend zien. Maar ik wilde dit wel tegen je gezegd hebben. Ik hoop dat je volgend jaar een geweldige start zult kennen in je nieuwe omgeving', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws