Verstappen blijft uiterst voorzichtig: 'In principe kan volgende week weer lastig worden' Formule 1
Formule 1

Verstappen blijft uiterst voorzichtig: 'In principe kan volgende week weer lastig worden'

Verstappen blijft uiterst voorzichtig: 'In principe kan volgende week weer lastig worden'

Max Verstappen wil na zijn overwinning in Monaco nog altijd niet te vroeg juichen. Het raceweekend in de straten van Monte Carlo werd vooraf bestempeld als één van de lastigste van het seizoen voor Red Bull Racing, maar dergelijke Grand Prix-weekenden kunnen altijd om de hoek komen kijken. Verstappen weet dan ook dat de Oostenrijkse renstal perfectie na moet blijven streven en dat het team uitvalbeurten moet zien te voorkomen.

Red Bull voorspelde voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco dat het een lastig weekend zou worden voor het team. Verstappen pakte poleposition en hij wist de race te winnen, maar de Red Bull-coureur weet ook dat een lastig weekend zomaar weer voor de deur kan staan. 'Ik heb geen idee welke de volgende zou kunnen zijn. Maar het kan in principe die van volgende week zijn', wordt Verstappen geciteerd door Motorsport.com. 'Dat is ook waarom we altijd perfect moeten blijven en er elke keer weer het maximale uit moeten zien te halen.'

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma, een race waarbij de verhoudingen tussen de teams wat normaler zullen zijn. Dan wordt bijvoorbeeld ook duidelijk of het nieuwe pakket van Mercedes de Duitse renstal daadwerkelijk meer performance geeft. Twee weken later verhuist het Formule 1-circus naar Canada, waar er weer op een stratencircuit gereden wordt. 'Stratencircuits zorgen altijd voor wat meer chaos. Het is altijd hectisch.'

Verstappen: 'Moeten proberen te blijven verbeteren'

In Canada is het, in tegenstelling tot Monaco, wat minder belangrijk om een uitstekende kwalificatieronde neer te zetten. Vooral de race pace van de RB19 oogst veel lof, maar Verstappen weet dat deze racesnelheid ook niet altijd voor overwinningen zal zorgen. 'We weten dat we in de races erg sterk zijn, maar we kunnen ons geen uitvalbeurten en dergelijke veroorloven. En ja, we moeten ook proberen om ons te blijven verbeteren', concludeert de regerend wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws