Verstappen: 'Denk dat het mooi is als er meerdere teams echt meedoen voor de overwinningen' Formule 1
Formule 1

Verstappen: 'Denk dat het mooi is als er meerdere teams echt meedoen voor de overwinningen'

Verstappen: 'Denk dat het mooi is als er meerdere teams echt meedoen voor de overwinningen'

Max Verstappen denkt dat de Formule 1 geen trucjes nodig heeft om de sport spannender te maken. De Nederlander is van mening dat het veld vanzelf wel meer in elkaar schuift, en dat het continu aanpassen van de reglementen juist averechts werkt. Ook deelde de Nederlander zijn visie of een rivaliteit tussen teamgenoten de Formule 1-sport interessanter kan maken.

Sinds het ingaan van de nieuwe reglementen in 2022, is er geen enkel team echt consistent in de buurt gekomen van het dominante Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal wist in 2023 zelfs 21 van de 22 Grands Prix te winnen, waardoor er steeds vaker de kritiek was te horen dat de Formule 1-sport tegenwoordig een stuk minder interessant is. Veel critici komen nu met voorstellen om de sport weer spannend te maken, en ook aan Verstappen werden een aantal van deze manieren voorgelegd.

Zo werd de Nederlander gevraagd of een rivaliteit tussen twee teamgenoten goed kan zijn voor de Formule 1-sport, maar de wereldkampioen antwoordde daar ontkennend op. 'Een gevecht tussen twee teamgenoten is leuk, maar ik denk dat het nog veel mooier is als er twee of meerdere teams echt meedoen voor de overwinningen', aldus Verstappen, aan de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Dus ik denk dat het mooier is om alle goede rijders in andere auto's te hebben.'

Verstappen: 'Reglementen hetzelfde laten'

Verstappen denkt dat nieuwe manieren en formats, zoals het sprintweekend, niet nodig zijn om de Formule 1 spannender te maken, maar dat de sport de kans moet krijgen om dat vanzelf weer te worden. 'Hoe langer je de reglementen hetzelfde laat, hoe dichter het bij elkaar komt. Iedereen snapt dan in welke richting ze moeten ontwikkelen', aldus de Limburger.

De drievoudig wereldkampioen denkt zelfs dat het met de huidige generatie auto's makkelijker is om het veld meer in elkaar te laten schuiven. '(Bij de huidige auto's, red.) zit er qua doorontwikkeling iets minder potentie in dan de vorige auto’s voor mijn gevoel, toen nog met bargeboards en dergelijke. Dat was heel ingewikkeld. Ik denk dat het met deze auto’s iets makkelijker gaat en dat je sneller dichterbij kunt komen.' Verstappen verwacht zelfs dat de concurrentie in 2024 al zal naderen, 'maar dat is natuurlijk ook meteen onze motivatie om weer te proberen er zoveel mogelijk uit te halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws