Verstappen liet al vanaf eerste moment zijn rijtalent zien: 'De rest wist gewoon niet hoe hij het deed' Formule 1
Formule 1

Verstappen liet al vanaf eerste moment zijn rijtalent zien: 'De rest wist gewoon niet hoe hij het deed'

Verstappen liet al vanaf eerste moment zijn rijtalent zien: 'De rest wist gewoon niet hoe hij het deed'

F1-analist Will Buxton blikt terug op de eerste keer dat hij Max Verstappen in de autosport zag racen. De Brit was gelijk onder de indruk van de toekomstig wereldkampioen tijdens de Florida Winter Series, waar Verstappen zijn eerste meters maakte in de autosport. Buxton benoemt wat Verstappen al vanaf het eerste moment zo'n goede coureur maakte.

Vlak na het kartkampioenschap te hebben gewonnen in 2013, werd Verstappen door de Ferrari Driver Academy uitgenodigd om mee te doen aan de Florida Winter Series. Kampioenen uit verschillende kart- en autosportkampioenschappen namen het tijdens deze speciale serie op Amerikaanse bodem tegen elkaar op. F1-journalist Buxton was ook van de partij, en had gelijk al in de gaten dat Verstappen wel eens ver zou kunnen komen in de autosport.

'Er bestond toen al geen twijfel over de vraag of hij de carrière zou kennen die hij nu heeft', vertelt Buxton, tegenover Formule 1 Magazine. 'Hij ging daar niet alleen eerder op het gas dan ieder ander en nam meer snelheid mee de bochten in, hij reed ook als een echte karter, in de slipstream tot diep onder de achtervleugel. De rest wist gewoon niet hoe hij het deed.'

Verstappen liet al gelijk latere F1-manoeuvres zien

Niet alleen maakte Verstappen al vanaf dag één indruk vanwege zijn snelheid en gewaagde inhaalmanoeuvres, ook op het gebied van verdedigen liet de Nederlander gelijk zijn talent zien. 'We zagen wat we later in de F1 ook zouden zien. Hij hield het midden voor een bocht, zodat hij minder meters hoefde te maken als hij de binnen- of buitenkant moest verdedigen.' Volgens Buxton was de manoeuvre gewaagd, maar zeker niet gevaarlijk. 'Het was niet zo dat hij over de baan liep te slingeren, hij kon zodoende gewoon snel de deur dichtgooien. Voor Verstappen als karter was dat normaal, maar die Formule 3-jongens waren dat niet gewend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws