Verstappen flink geprezen: 'Hij heeft de rol van Senna op zich genomen in de moderne F1' Formule 1
Formule 1

Verstappen flink geprezen: 'Hij heeft de rol van Senna op zich genomen in de moderne F1'

Verstappen flink geprezen: 'Hij heeft de rol van Senna op zich genomen in de moderne F1'

Jo Ramírez, voormalig teamcoördinator bij McLaren, ziet dat Max Verstappen in de moderne Formule 1 de rol van Ayrton Senna op zich heeft genomen. Ramírez verwacht dan ook dat de coureur van Red Bull Racing een dominant jaar tegemoet gaat, nadat het team ook al de Grand Prix van Bahrein met overmacht wist te winnen. Toch vestigt de 81-jarige Mexicaan zijn hoop op Aston Martin en Fernando Alonso. Met het juiste ontwikkelingspad ziet Ramírez in Alonso een uitdager voor de wereldtitel.

Mercedes heeft na de openingsrace de handdoek in de ring geworpen. De Grand Prix van Bahrein lijkt dan ook een voorbode te zijn voor de rest van het seizoen. 'Als ze geen technische problemen of ongelukken hebben, dan ja', zegt Ramírez tegenover AS.com. 'Ze bevinden zich in een ander universum en nu komt er een circuit aan waar ze gaan vliegen. Hun suprematie gaat ons sprakeloos maken. Bovendien zal de strijd tussen Max en Checo (Sergio Pérez, red.) hen nog meer ten goede komen.'

Het is volgens Ramírez dan ook een goed idee om geld in te zetten op een volgende wereldtitel van Verstappen. 'Dat is de veiligste keuze. Die kerel is erg goed. Hij heeft de rol van Ayrton Senna op zich genomen in de moderne Formule 1 en met die auto, dat team en Adrian Newey is hij bijna niet te stoppen.' Pérez zal mogelijk de enige concurrent zijn van de tweevoudig wereldkampioen, maar de Mexicaan zal volgens zijn landgenoot weinig gevaar vormen voor Verstappen. 'Checo is ook erg goed maar hij mist het killer instinct dat Max heeft.'

'Alonso rijdt beter dan ooit tevoren'

Tijdens de Grand Prix van Bahrein stond Alonso op de laatste plek van het podium. Ramírez hoopt dan ook dat Aston Martin zich door blijft ontwikkelen om de Spanjaard een kans te geven op de titel. 'Als Aston Martin op dit pad blijft en Alonso het nog twee of drie jaar volhoudt, kan hij het bereiken. Alonso zit op een prachtige leeftijd. Toen Alain Prost met pensioen ging was hij 41 jaar oud en op zijn hoogtepunt. Ik stond dicht bij hem en ik kon het zien. Hetzelfde gebeurt met Alonso. Hij rijdt beter dan ooit tevoren', aldus de Mexicaan.

Meld je nu aan voor de Telegram-push van F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws