Bandenmanagement Ferrari gekraakt: 'Weet niet hoe je zo'n grote fout kan maken bij zelfinschatting' Formule 1
Formule 1

Bandenmanagement Ferrari gekraakt: 'Weet niet hoe je zo'n grote fout kan maken bij zelfinschatting'

Bandenmanagement Ferrari gekraakt: 'Weet niet hoe je zo'n grote fout kan maken bij zelfinschatting'

Ralf Schumacher is niet bepaald onder de indruk van het bandenmanagement van Ferrari. De Duitser zag hoe voorafgaand aan de race er geluiden klonken vanuit het team dat het probleem van afgelopen seizoen opgelost zou zijn, maar niets bleek minder waar. Een grove fout wat betreft zelfinschatting aldus de voormalig Formule 1-coureur, die wel te spreken is over de eerste maanden van Frédéric Vasseur bij de Italianen en ziet dat hij een duidelijke managementstijl aanneemt.

Jock Clear, de performance engineer van Ferrari, liet voorafgaand aan de GP van Bahrein nog weten dat het bandenmanagement van de Italiaanse renstal geen probleem meer zou vormen. Lachwekkende uitspraken met de kennis van nu, zo stelt Schumacher in gesprek met Formel1.de. 'Ik weet niet hoe je zo'n grote fout kan maken bij een zelfinschatting. Je kon het bij de tests al zien. 's Avonds, in het donker, was de situatie natuurlijk beter, omdat de temperatuur dan een stuk lager is. Bahrein is natuurlijk een zwaar circuit voor de banden, wat betekent dat er ook circuits gaan komen waar anderen moeite hebben met de auto en waar Ferrari snel gaat zijn. Maar daar moeten ze echt aan gaan werken, want het probleem was er vorig jaar al en ik heb het gevoel dat het eerder slechter dan beter is geworden.'

Ferrari ondergaat veranderingen

Toch wil de Duitser niet direct de Italianen afschrijven. De voormalig F1-coureur benadrukt dat er nog problemen uit het verleden opgelost moeten worden. 'Er is gewoon een bepaalde erfenis bij Ferrari en dat is niet de schuld van de huidige president. Het gaat terug naar de voormalige baas, die ook Alfa Romeo terugbracht. Het was zijn idee om van Ferrari weer een volledig Italiaans team te maken en terug te gaan naar dat DNA. In dat proces hebben ze denk ik veel dingen over het hoofd gezien', aldus Schumacher, die daarmee het gevoel kreeg dat nationaliteit boven kwaliteit verkozen werd destijds. Onder Mattia Binotto werd dat al beter, en ook Vasseur trekt de lijn om kwaliteit weer bovenaan te zetten door.

Dat alles bij Ferrari nog niet op rolletjes loopt, is dan ook niet te wijten aan de nieuwe teambaas, want veel zaken liepen al voor zijn komst. 'Hij heeft gewoon tijd nodig. Hij nam het roer in januari over en toen was de auto al klaar. Zo moet je het bekijken. Maar wat mij nu al bevalt, is dat hij duidelijk en ondubbelzinnig spreekt. Hij zegt wat hem bevalt en wat hem niet bevalt, dat miste ik eerder. Hij heeft er ook geen moeite mee om fouten toe te geven. Hij lost dat op, net als bijvoorbeeld de chaotische zaken als de strategie en pitstops. Ik denk dat hij dat heel, heel snel onder controle heeft', aldus de Duitser, die dus erg te spreken is over de duidelijke manier van communiceren die Vasseur hanteert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws