Verstappen gelooft niet in momentum: 'We moeten alles goed doen' Formule 1
Formule 1

Verstappen gelooft niet in momentum: 'We moeten alles goed doen'

Verstappen gelooft niet in momentum: 'We moeten alles goed doen'

Max Verstappen sleepte zondagavond zijn derde overwinning op het Autodromo Hermanos Rodriguez in de wacht, welke zijn negende van het seizoen is. De Red Bull was wederom superieur aan de Mercedes. Red Bull-teamgenoot Sergio Perez kon er nog bijna een één-twee finish van maken voor het Oostenrijkse team, maar hij kwam net tekort om voorbij te gaan aan Lewis Hamilton. Na afloop van de race lichtte Verstappen toe hoe hij de race kon winnen.

'We wonnen de race bij de start', zegt de Limburger tijdens de persconferentie van de FIA na afloop van de Grand Prix van Mexico. 'Het was cruciaal om aan kop te komen daar zodat ik daarna mijn eigen pace kon rijden.' De Nederlander wist precies waar hij moest remmen in de eerste bocht. 'Je kunt een start natuurlijk niet instuderen, maar zodra ik aan de buitenkant zat, wist ik het precies. Ik wist dat als iemand nog later zou remmen dat hij van de baan geraakt zou zijn, dus ik ging er gewoon voor', zegt hij.

Verstappen genoot ook zeer van de podiumceremonie. 'Er hing een ongelofelijke sfeer, het is erg speciaal. Al helemaal voor Checo (Perez, red.), om in je eigen land op het podium te staan is bijzonder.' Nu is de voorsprong op Hamilton negentien punten, maar de Red Bull-coureur denkt niet aan relaxen. 'Ik geloof niet in momentum, we moeten alles tot in detail goed blijven doen en dat deden we gisteren niet. Alles kan snel fout gaan.'

Hamilton moet de druk gaan opvoeren

BBC-journalist Andrew Benson vroeg na afloop of Lewis Hamilton zich genoodzaakt voelt om te winnen in Brazilië. 'Het voelt natuurlijk alsof ik iedere race moet winnen, we moeten zoveel mogelijk punten winnen', antwoordt de Brit. 'Ik heb weer alles gegeven maar ze zijn gewoon te snel. We zijn gewoon nog niet snel genoeg om het gevecht met ze aan te gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws