Verstappen heeft geen zin in 'wat als'-scenario's: 'Als mijn moeder ballen had, zou ze mijn vader zijn' Formule 1
Formule 1

Verstappen heeft geen zin in 'wat als'-scenario's: 'Als mijn moeder ballen had, zou ze mijn vader zijn'

Verstappen heeft geen zin in 'wat als'-scenario's: 'Als mijn moeder ballen had, zou ze mijn vader zijn'

Max Verstappen gaf na de race in Miami toe erg onder de indruk te zijn geweest van het tempo van de McLaren van Lando Norris. De Nederlander denkt zelfs dat hijzelf een vergelijkbaar tempo niet voor elkaar had gekregen, en gunt zijn McLaren-vriend daarom zijn eerste overwinning van harte. Verstappen werd ook nog even gevraagd of als hij meer geluk had gehad met de timing van de safety car hij misschien wel voor de overwinning had kunnen gaan, waarop de Nederlander een typisch nuchter antwoord gaf.

Verstappen moest in Miami toezien hoe Norris aan de horizon verdween, en met een gat van een ruime zeven seconden naar de drievoudig wereldkampioen zijn allereerste overwinning pakte. Het gebeurt tegenwoordig in de Formule 1 niet vaak meer dat Verstappen op de baan wordt verslagen, en de Nederlander wordt daarom ook na de race gevraagd hoe dat voor hem voelde.

'Ik bedoel, je wint, je verliest. Ik denk dat we dat allemaal wel gewend zijn in de racerij, toch?', is het nuchtere antwoord van Verstappen tijdens de persconferentie. De Limburger gaf wel toe dat het een lastige dag op het circuit was voor het gehele Red Bull-team. 'Vandaag was het gewoon een beetje lastig. Ik denk dat het op de mediums al niet fantastisch voelde. We sloegen een gat, maar niet zoals het zou moeten. En toen we eenmaal de pitstop hadden gemaakt en ik hoorde welke rondetijden de McLarens reden, had ik zoiets van: wow, dat is best snel. Dus ja, toen ze eenmaal ook overstapten op de harde band, hadden ze gewoon meer snelheid. Vooral Lando vloog',

Verstappen: 'Als een slechte dag P2 is, dan neem ik die'

Toch wil Verstappen zeker niet bij de pakken neerzitten, en ziet ook degelijk wel iets positiefs aan zijn race in Miami. 'Als een slechte dag P2 is, dan neem ik die, toch? En ik ben heel blij voor Lando. Het heeft lang geduurd. En het zal niet zijn laatste zijn. Hij verdient het zeker vandaag', complimenteert Verstappen zijn goede McLaren-vriend, die volgens de drievoudig wereldkampioen een onverwacht snel tempo uit zijn bolide wist te persen. 'Toen ik de pits inreed en hoorde wat het tempo was dat hij (Norris, red.) reed op de gebruikte mediums, dacht ik: Dat is echt waanzinnig. Ik bedoel, dat zou ik nooit gekund hebben.' Verstappen gaf ook eerlijk toe dat het 'op de harde een ramp was' voor de Limburger, vanwege een gebrek aan grip.

Verstappen legde zich neer bij P2

Norris wist mede dankzij een gelukje met de timing van de safety car zijn eerste overwinning te pakken. De McLaren-coureur wist zo een vrije pitstop te maken, terwijl Verstappen net te vroeg zijn banden had gewisseld om hetzelfde voordeel te pakken. De Nederlander kreeg daarom ook de vraag of hij zonder deze pech misschien nog een grotere kans had gehad om alsnog de overwinning te pakken.

'Ik weet eerlijk gezegd niet wat het gat (met Norris, red.) was voor de safety car. Hoe ver zat je achter me?', vraagt Verstappen aan Norris, die naast hem zat tijdens de persconferentie. 'Dat zou moeilijk zijn geweest. Ik had twee Ferrari's, een Red Bull en Oscar (Piastri, red.) moeten inhalen', schatte Norris zijn kansen lager in, als Verstappen inderdaad ook een vrije pitstop had kunnen maken. De Red Bull-coureur heeft echter geen zin om verder na te denken over een 'wat als'-scenario: 'Ik bedoel, het is altijd als, als, als, toch? Als mijn moeder ballen had, zou ze mijn vader zijn. Dus ja. Ik bedoel, het is hoe het gaat met racen. Soms pakt het goed voor je uit, soms niet.'

Verstappen zag na de safety car nog wel een kansje om te winnen in Miami, maar 'we waren duidelijk niet snel genoeg na die safety car. En toen ik me dat realiseerde, heb ik me er gewoon bij neergelegd en geprobeerd om als tweede thuis te komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws