Windsor zeer onder de indruk van Norris en McLaren: 'Ik kon niet geloven hoe snel ze waren' Formule 1
Formule 1

Windsor zeer onder de indruk van Norris en McLaren: 'Ik kon niet geloven hoe snel ze waren'

Windsor zeer onder de indruk van Norris en McLaren: 'Ik kon niet geloven hoe snel ze waren'

Menig Formule 1-analist werd verrast door de zege van Lando Norris in Miami, zo ook Peter Windsor. Hij durft zelfs te voorspellen dat er dit seizoen nog meer overwinningen aan zitten te komen voor Norris. ‘Lando Norris heeft zijn eerste Grand Prix-overwinning binnen. Ik zeg het op deze manier omdat hij er nog veel meer gaat winnen’, prijst Windsor de Britse coureur in de race-analyse op zijn YouTube-kanaal.

‘Een van de belangrijkste elementen van Lando’s weekend was, naar mijn mening, hoe hij kwalificeerde’, geeft de journalist aan. ‘Na die desastreuze sprintkwalificatie en de sprint zelf wist hij zich te herpakken.’ Windsor denkt dat de gunstige kwalificatiepositie Norris niet is komen aanwaaien. ‘Hij ging diep, heel diep’, vertelt hij. ‘Hij kwalificeerde als vijfde, net voor zijn teamgenoot. Dat was niet makkelijk, want Piastri racete het hele weekend goed.’

In de race ging het Norris redelijk voor de wind. ‘Hij had een goede start’, zegt Windsor. ‘Hij zal Sergio Pérez wel dankbaar zijn, ook al hielp het Oscar in de eerste instantie meer’, verwijst de journalist naar het moment waarop de Mexicaan bijna zijn teamgenoot torpedeerde. Hier hielp Sergio Pérez zichzelf uiteindelijk totaal niet mee, want hij wist niet meer in de buurt van het podium te komen.

McLaren stuk sneller dan Red Bull op rechte stuk

‘Ik kon niet geloven hoe snel ze waren op het rechte stuk’, zegt Windsor over de McLaren. Daarbij kwam ook dat de bolide van Red Bull Racing het juist minder snel deed op die stukken dan normaal, wat uiteraard in het voordeel van McLaren werkte. ‘Lando’s race kwam tot leven rond de twintigste ronde. Hij reed een snelste ronde in ronde 21’, vertelt de journalist. ‘Dat liet zien dat de banden nog goed waren en ze geen last gingen krijgen van vroege bandendegradatie.’

Windsor zag Verstappen toen een foutje maken, wat de analist totaal niet van de Nederlander gewend is. ‘Er gebeurde iets wat heel ongewoon is voor Max. Hij raakte een paaltje dat vervolgens midden op de baan belandde.’ Red Bull probeerde nog te profiteren van de situatie door vroeg naar binnen te gaan onder de safetycar. ‘Waarschijnlijk dachten zij en veel anderen dat er een lange virtuele safetycar zou komen’, denkt Windsor. Dit viel uiteindelijk tegen.

Toen botsten Logan Sargeant en Kevin Magnussen, met een gewone safetycar tot gevolg. Dit was erg goed nieuws voor Norris. ‘Max had het hele veld achter zich en dus kon Norris een gat slaan’, legt Windsor uit. ‘Op dat moment dacht ik nog steeds dat Max zou winnen, dat dacht Lando waarschijnlijk ook’, vertelt Windsor. De stop van Verstappen onder de virtuele safetycar bleek echter een voordeel te zijn voor de Brit. ‘Toen de safetycar afgelopen was, waren de banden van Verstappen al zes rondes oud, maar die van Norris zagen er nog heel goed uit’, meent Windsor. ‘Norris reed zo weg na de herstart en Max moest echt zijn best doen tweede te blijven.’ De Nederlander moest er volgens de journalist dus echt voor werken. ‘Één foutje en hij was die plek verloren aan Leclerc’, concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws