Boordradio's GP Miami | Norris is een man met een missie: 'Ik ga hem pakken' Formule 1
Formule 1

Boordradio's GP Miami | Norris is een man met een missie: 'Ik ga hem pakken'

Boordradio's GP Miami | Norris is een man met een missie: 'Ik ga hem pakken'

In Miami moest Max Verstappen voor de tweede keer dit seizoen toekijken hoe een andere coureur er met de overwinning vandoor ging. Hoewel het vooraan de race niet altijd spannend was, waren er in het hele veld wel kleine gevechten en dus ook veel communicatie over de boordradio. F1Maximaal.nl zet de leukste boordradio's van de race op een rijtje.

Na de eerste bocht kwam ook direct de eerste boordradio tegen. De gewaagde actie van Sergio Pérez had niet alleen een botsing met teamgenoot Max Verstappen kunnen veroorzaken, maar ook Carlos Sainz zag de Mexicaan vlak voor zich langs schieten. De Spanjaard was daar uiteraard totaal niet blij mee en liet direct van zich horen. 'Wat de **** was dat?' vroeg hij zijn engineer die aangaf het ook te hebben gezien. 'Dat zou een straf moeten zijn, hij reed ons er bijna af', was de Ferrari-coureur van mening.

In ronde 7 liet Sainz weer van zich horen. Inmiddels zat hij achter teamgenoot Charles Leclerc en hij was niet bijzonder blij met de snelheid van zijn teamgenoot. 'Ik voel dat ik tempo heb', gaf hij door aan Riccardo Adami, er subtiel op hintend dat hij wilde dat de Monegask hem voorbij zou laten. Iets verder achterin het veld haalde Lewis Hamilton Nico Hülkenberg in, die hem afkneep in de bocht en daarbij nogal dichterbij kwam dan Hamilton lief was. 'Dat was bijna een grote crash', zei de Brit tegen zijn engineer Peter Bonnington. Hülkenberg reed na de inhaalactie van de zevenvoudig wereldkampioen tussen de twee Mercedes-bolides en was daar niet over te spreken. 'Wat besef van waar ze racen zou wel goed zijn', meldde de Duitser sarcastisch.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Boordradio's GP Miami | Norris is een man met een missie: 'Ik ga hem pakken'
Het was frustratie voor en frustratie na voor Carlos Sainz. (Foto: Ferrari F1 Media)

Zeven ronden na zijn eerste poging om Ferrari ervan te overtuigen dat ze Leclerc hem voorbij moesten laten gaan, probeerde Sainz het nog eens. De Spanjaard zat immers nog steeds een seconde achter zijn teamgenoot. 'Gaan we nog iets proberen?' Hij kreeg niet het antwoord waar hij waarschijnlijk op had gehoopt. 'We kijken ernaar', luidde de reactie van zijn engineer. Ondertussen ging het bij zijn landgenoot Fernando Alonso ook niet helemaal zoals gewenst. 'Dat was een stuk beter. Houd je voet maar op het rempedaal', klonk de opdracht vanaf de pitmuur. 'Daar zit hij al, of niet?' antwoordde de tweevoudig wereldkampioen.

Norris blaakt van zelfvertrouwen: 'Ik ga hem pakken'

Lando Norris had inmiddels zijn voormalig teamgenoot in de Ferrari in het vizier. 'Sainz is de auto voor ons. We kunnen beter achter hem aan gaan dan verdedigen tegen Pérez', zei de engineer van de Brit. De McLaren-coureur en zijn engineer bleken helemaal op één lijn te zitten. 'Mee eens. Ik ga hem pakken', was zijn reactie. Helemaal vooraan maakte Verstappen een zeldzaam foutje. De Nederlander raakte een paaltje, dat vervolgens op het circuit belandde en vreesde voor schade. 'Ik heb dat paaltje in bocht 15 geraakt. Check de voorvleugel', gaf hij door aan Gianpiero Lambiase. Niet veel later meldde Russell dat hij het paaltje in kwestie tegen was gekomen. 'Hij is op de racelijn geblazen', gaf de Brit aan.

De McLarens en Ferrari's leken goed op dreef in Miami, maar sommige strategielkeuzes pakten niet optimaal uit. 'Dit heeft ons iets gekost ten opzichte van Piastri, dus we moeten de komende rondes meer pushen', hoorde Leclerc van zijn engineer. 'Als je hem zo ver achter je kunt houden, dan kunnen we het gat uitbreiden', kreeg Piastri op zijn beurt te horen over de boordradio. Hamilton vond het ondertussen erg vervelend dat Verstappen het paaltje van de chicane had gereden. 'Het is nu onmogelijk te zien waar de curb zit', meldde hij aan Bono.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

mclaren gp miami 2024 piastri
Oscar Piastri begon de race goed, maar viel na een touché met Sainz ver terug.

Later tijdens de race kreeg Sainz het aan de stok met Piastri na een inhaalactie waar de Spanjaard niet van gediend was. 'Duidelijk, toch? Het was erg duidelijk', vertelde hij aan zijn engineer, die op zijn beurt aangaf dat ze ernaar keken. 'Zeg hem dat hij me de positie terug moet geven en hij krijgt geen straf', stelde Sainz voor. Het uitblijven van die actie zat hem niet lekker. 'Zeg tegen McLaren dat ze dat tegen hem moeten zeggen, want dat moeten ze doen', probeerde de Madrileen nog. 'Geen verder onderzoek', was echter het antwoord vanaf de pitmuur. 'Ongelooflijk', verzuchtte Sainz. Dat hem vervolgens werd verteld dat hij gefocust moest blijven, vond hij ook niet leuk. 'Laat me met rust, Ricci. Laat me met rust.'

Uiteindelijk was het Norris die als eerste over de finishlijn kwam, gevolgd door Verstappen en Leclerc. Het was de eerste overwinning voor de Brit, die kon rekenen op felicitaties van zijn collega's. 'Duimen omhoog voor Lando. Eerste zege, heel goed gedaan', was het bericht van zijn teamgenoot. 'Felicitaties aan Lando voor zijn eerste zege', gaf ook Leclerc door over de boordradio, voordat hij ze aan de Brit zelf kon doorgeven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws