Verstappen helpt Pérez: 'Hij vertelt me hoe ik het meeste uit de auto kan halen' Formule 1
Formule 1

Verstappen helpt Pérez: 'Hij vertelt me hoe ik het meeste uit de auto kan halen'

Verstappen helpt Pérez: 'Hij vertelt me hoe ik het meeste uit de auto kan halen'

Sergio Pérez krijgt naar eigen zeggen hulp van Max Verstappen bij de acclimatisering in zijn auto. Dat laat de Mexicaan weten tegenover Marca. De 31-jarige, dit jaar nieuw bij Red Bull Racing, heeft na vier Grands Prix nog steeds niet het niveau bereikt dat hij zelf graag zou willen. Daarom helpt zijn teamgenoot hem bij het wennen aan de RB16B en legt hij hem uit wat te doen.

Zo krijgt Pérez hulp bij het volgende omtrent zijn bolide: 'Hij vertelt me hoe ik met de auto moet rijden, hoe ik het meeste eruit kan halen en hoe ik mijn rijstijl moet aanpassen', vertelt de enkelvoudig Grand Prix-winnaar. De man uit Guadalajara wisselde tijdens de winterstop van team van het toenmalige Racing Point naar Red Bull. Bij zijn nieuwe renstal moest hij en is hij nog steeds aan het wennen aan een compleet ander type auto.

Zo ging zijn gewenningsproces verder tijdens de afgelopen Grand Prix in Spanje, waar Pérez als vijfde eindigde. Dit deed hij weliswaar op gepaste afstand van Verstappen die tweede werd. De volgende race is in Monaco, maar zijn ervaring in Barcelona, waar downforce ook een grote rol speelt, zal hem naar eigen zeggen niet veel helpen op het stratencircuit: 'Elk circuit is anders. Het is niet zo dat als je in Spanje iets leert, dat ook in Monaco zal werken, al denken mensen van wel.'

Pérez ziet kansen voor Red Bull in Monaco

Toch ziet Pérez kansen en mogelijkheden weggelegd voor Red Bull op het Circuit de Monaco, een baan waar Red Bull voor het laatst wist te winnen in 2018 met Daniel Ricciardo: 'Ik kijk erg uit naar Monaco, vooral met deze auto. Ik denk dat we een kans hebben om te winnen', aldus de Mexicaan die maar al te graag net zo succesvol zou willen eindigen in Monaco als Ricciardo drie jaar geleden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws