Verstappen houdt rekening met McLaren in titelstrijd: 'Dan kan dat vrij snel omslaan' Formule 1
Formule 1

Verstappen houdt rekening met McLaren in titelstrijd: 'Dan kan dat vrij snel omslaan'

Verstappen houdt rekening met McLaren in titelstrijd: 'Dan kan dat vrij snel omslaan'

Max Verstappen geeft Lando Norris groot gelijk dat hij denkt dat hij mogelijk een rol kan spelen in de titelstrijd. De Red Bull Racing-coureur zag in de voorbije races immers een ijzersterk McLaren en de drievoudig wereldkampioen had het bijzonder lastig met de 24-jarige Britse coureur van de renstal uit Woking.

De tweede plaats in China was de eerste stap in de goede richting voor Norris, maar na de updates voor de Grand Prix van Miami lijkt McLaren het gat naar Red Bull te hebben gedicht. In Florida wist Norris eindelijk zijn eerste overwinning in de koningsklasse van de autosport te boeken en een week geleden kwam de coureur uit Bristol meteen dicht bij zijn tweede. De Brit sluit niet uit dat hij een rol in de titelstrijd kan spelen.

Verstappen begrijpt het optimisme van zijn jongere concurrent. 'Na de laatste paar races doen ze (McLaren, red.) echt mee', wordt Verstappen geciteerd door ESPN. 'Natuurlijk staan ze op dit moment een flink aantal punten achter in het kampioenschap, maar als ze plotseling gaan winnen, dan kan dat vrij snel omslaan', is de Nederlander zich ervan bewust dat er nog genoeg races zijn voor de concurrentie om het tij te keren.

Norris ziet kansen voor McLaren

De snelheid van McLaren in de afgelopen weekenden is veelbelovend en Verstappen moest in Imola alles uit de kast halen om Norris van zijn tweede achtereenvolgende zege te houden. Hoewel de Brit, gezien de recente vorm van McLaren, positief gestemd is, weet hij ook dat er nog een lange weg te gaan is en dat de achterstand op Red Bull in het kampioenschap nog altijd aanzienlijk is.

'We hebben de eerste paar weekenden veel punten verloren, dus dat heeft ons pijn gedaan, maar we zijn nu op ongeveer een derde van het seizoen, dus er liggen nog genoeg kansen voor ons', gelooft Norris, die stelt dat er nog meer mooie dingen aan zitten te komen voor McLaren. 'We weten dat er nog wat updates zullen komen in de toekomst en als we de rollen kunnen omdraaien, dan kunnen we makkelijk terugkomen.'

Norris lijkt zich in eerste instantie hoofdzakelijk te richten op het constructeurskampioenschap, daar ziet de Brit mogelijkheden. 'Wij zijn waarschijnlijk, samen met Ferrari, het enige team dat met twee auto's in iedere kwalificatie en race presteert', aldus Norris, die daarmee lijkt te hinten op de zwakkere prestaties van Sergio Pérez in de voorbije races, waardoor Red Bull mogelijk nog wel te achterhalen is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws