Verstappen lijkt nieuwe bokaal rond zijn verjaardag te ontvangen, Zandvoort neemt maatregelen Formule 1
Formule 1

Verstappen lijkt nieuwe bokaal rond zijn verjaardag te ontvangen, Zandvoort neemt maatregelen

Verstappen lijkt nieuwe bokaal rond zijn verjaardag te ontvangen, Zandvoort neemt maatregelen

Op 23 juli won Max Verstappen de Grand Prix van Hongarije, waarbij hij een bijzondere bokaal ontving. Het duurde echter niet lang voordat de beker, met dank aan Lando Norris, in stukken viel. Herendi Porcelán, het bedrijf dat de beker bouwde, kondigde echter al snel aan dat Verstappen een nieuwe bokaal mag verwachten, en deze lijkt eind september klaar te zijn.

Het leek een klein incidentje, maar de beker zou een waarde van zo'n 40.000 euro hebben, en dus was het nog best een duur grapje. Ruim dertig man hadden bijna een half jaar lang aan de originele beker bijgedragen, maar aangezien het ontwerp, de patronen, en de kleuren niet opnieuw ontwikkeld hoeven te worden, zal de nieuwe beker sneller klaar zijn.

'We zijn begin augustus begonnen met de productie, en op het moment zijn we bezig met het schilderen en het vergulden van de trofee. We zullen rond het einde van september klaar zijn', wist CEO Simon Attila aan het Hongaarse Formula.hu te melden. Dat komt Verstappen goed uit, aangezien de Nederlander op de laatste dag van september zijn 26e verjaardag zal vieren en zo alvast een eerste cadeau mag verwachten.

Erg rouwig was Herendi Porcelán overigens niet over het incident, aangezien het bedrijf ongelofelijk veel aandacht heeft gekregen na het Grand Prix-weekend. 'We waarderen de positieve feedback van de Formule 1-fans. Zoals beloofd, zullen we de beker gratis vervangen en we wachten op het juiste moment om hem te overhandigen aan Verstappen.' Voor Verstappen was het zijn 44e overwinning in de Formule 1. Een week later pakte hij in het Belgische Spa-Francorchamps alweer zege 45.

Zandvoort neemt voorzorgsmaatregelen

Het is dit seizoen al meer dan eens gebeurt dat een beker is gesneuveld. In Groot-Brittannië zorgde Norris er ook al voor dat de overwinningsbokaal van Verstappen van het bovenste treetje van het podium viel, terwijl het in België na de race mis ging bij het nemen van de teamfoto's na afloop van het Grand Prix-weekend. Na drie kapotte bekers op rij is het de beurt aan Zandvoort, dat haar overwinningsbokaal dus maar extra goed heeft ingepakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws