Verstappen niet in officiële F1-races: 'Afbraakrisico is veel te groot' Formule 1
Formule 1

Verstappen niet in officiële F1-races: 'Afbraakrisico is veel te groot'

Verstappen niet in officiële F1-races: 'Afbraakrisico is veel te groot'

Nu er niet op de circuits geracet kan worden, is er heel veel belangstelling voor simraces. Niet alleen door erkende portalen als iRacing, maar ook de officiële organisatie van de Formule 1 doet mee met de trend, maar trekt weinig 'eigen' coureurs aan.

Max Verstappen is ook niet terug te vinden aan de start van de officiële 'Not the....'-raceserie. De Nederlander kiest er voor om te racen bij Team Redline in het iRacing-spel. Hij wordt als Red Bull-coureur vervangen door DTM-rijder Phillip Eng.

'Ik snap wel dat Max met iRacing speelt', zegt Eng in een gesprek met Motorsport.com. 'F1 2019 is een lastig spel en Max heeft iRacing nu eenmaal al in de vingers. Als je switcht tussen spellen, veranderd er meer dan alleen je auto.'

'Bovendien is het afbreekrisico natuurlijk bijzonder groot', weet Eng ook. 'Als ik vijftiende was geworden in de eerste race in plaats van derde was er niets aan de hand geweest. Bij Max zou er dan direct speculatie en gedoe zijn.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws