Fouten Ferrari staan ambities Leclerc niet in de weg: 'Vertrouwen nooit een probleem geweest' Formule 1
Formule 1

Fouten Ferrari staan ambities Leclerc niet in de weg: 'Vertrouwen nooit een probleem geweest'

Fouten Ferrari staan ambities Leclerc niet in de weg: 'Vertrouwen nooit een probleem geweest'

Charles Leclerc wil nog altijd Ferrari terug naar de top van de Formule 1 brengen, maar de coureur van de Italiaanse renstal weet dat het team die ambities dit seizoen waarschijnlijk niet waar zal maken. Toch probeert de meervoudig racewinnaar altijd meer uit het pakket te halen dan erin zit. Dat zorgt er soms voor dat hij fouten maakt en tegelijkertijd is het team achter hem ook niet altijd foutloos. Toch is er nog altijd vertrouwen tussen Leclerc en zijn team.

Ferrari begon vorig seizoen nog als titelfavoriet en dit jaar moest Frédéric Vasseur zorgen voor een nieuwe titel. Momenteel staat de Scuderia echter op de vierde plek in het kampioenschap en zijn er weer verschillende problemen aan het licht gekomen. 'We zijn ver verwijderd van waar we verwacht hadden te zitten, maar het zijn een Ferrari-coureur zijn is iets heel bijzonders', blijft Leclerc positief bij The Guardian. 'Ik voel geen externe druk, maar ik leg mezelf wel veel druk op om te slagen om Ferrari terug naar de top te brengen.'

Leclerc: 'Als je een lastigere auto hebt, maak je fouten'

Die ambitie lijkt de Monegask nog een seizoen te moeten parkeren. Dat betekent niet dat Leclerc niet de absolute limiet op zal zoeken en daar soms ook wel eens overheen zal gaan. 'Mijn mentaliteit is altijd geweest om maximaal te pushen. Als je een lastigere auto hebt om mee te rijden, zoals in het eerste deel van dit seizoen het geval is, maak je fouten. Dat weet ik. Wanneer er iets ontbreekt, probeer ik altijd iets te vinden wat er niet is en zal ik altijd proberen de grens op te zoeken.'

Vooral in Miami maakte Leclerc een grote fout door te hard te pushen. Tegelijkertijd zorgt het team ook niet altijd voor vlekkeloze weekenden, maar de coureur heeft nog altijd vertrouwen in Ferrari. 'We zijn het soms oneens, omdat we heel eerlijk zijn tegen elkaar. Ik zeg tegen het team wat ik denk en het team zegt wat zij denken. Dit is de manier om vooruit te komen. Ik denk niet dat het vertrouwen ooit een probleem is geweest. We zien andere dingen vanuit de auto dan wat het team ziet op de pitmuur, dus deze dingen gebeuren', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws