Verstappen noemt circuits waar hij graag heen zou willen met F1 Formule 1
Formule 1

Verstappen noemt circuits waar hij graag heen zou willen met F1

Verstappen noemt circuits waar hij graag heen zou willen met F1

Max Verstappen ziet het circuit in Mugello graag terugkeren op de Formule 1-kalender. De coureur van Red Bull Racing heeft geen al te beste herinneringen aan de race in 2020, maar Verstappen kan zich wel herinneren dat het een mooi circuit was. De regerend wereldkampioen ziet ook enkele mooie opties voor de Formule 1 in de Verenigde Staten. Het is echter wel de vraag of deze circuits geschikt zouden zijn voor de bolides van de koningsklasse.

Verstappen heeft al meerdere malen gezegd dat hij fel tegen een uitbreiding van de Formule 1-kalender is. Het steeds groter wordende aantal races per seizoen in de koningsklasse van de autosport is één van de redenen waarom Verstappen zou willen stoppen als zijn contract in 2028 afloopt. Toch zijn er ook circuits die de Red Bull-coureur graag terug ziet keren op de kalender. 'Nou, doe Mugello dan maar weer terug', wordt Verstappen geciteerd door Motorsport.com.

De rijder heeft echter geen goede herinneringen aan het racen op Mugello. 'Daar heb ik natuurlijk nog niet zoveel geracet, slechts twee bochten', doelt Verstappen op zijn crash. De Red Bull-coureur kende een mechanisch probleem en viel daardoor al direct na de start. Hierdoor kwam hij in het gedrang te zitten en vloog hij samen met Pierre Gasly en Romain Grosjean de grindbak in, nadat de Nederlander werd aangetikt door Kimi Räikkönen. 'Maar het circuit is wel heel mooi om op te rijden.'

Verstappen noemt opties in Amerika

De afgelopen jaren kijkt de Formule 1 steeds meer naar de Verenigde Staten. Verstappen ziet ook mooie opties voor de sport in Amerika. 'Ik vind Virginia bijvoorbeeld ook mooi, al is die baan misschien minder in een Formule 1-auto en meer iets voor een GT. Road America is ook heel mooi, dus er zijn wel een paar circuits waar je heen kunt gaan. Road America is natuurlijk wel redelijk snel voor F1. Maar zoals elk circuit dat Formule 1-wedstrijden houdt, zouden zij dan natuurlijk bepaalde aanpassingen aan het circuit moeten doen', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws