Opvoeding Verstappen belangrijke rol in huidige prestaties: 'Max ging alleen naar de kartbaan' Formule 1
Formule 1

Opvoeding Verstappen belangrijke rol in huidige prestaties: 'Max ging alleen naar de kartbaan'

Opvoeding Verstappen belangrijke rol in huidige prestaties: 'Max ging alleen naar de kartbaan'

Ralf Schumacher denkt dat het slechts een formaliteit is om de derde wereldtitel van Max Verstappen bij te schrijven. De Duitser zag dat de Red Bull Racing-coureur in een eigen competitie rijdt. De huidige prestaties van de Nederlander hebben niet in de laatste plaats te maken met de opvoeding door vader Jos Verstappen, die een heel andere aanpak had dan de ouders van Schumacher. Ook gaat de analist nog in op de prestaties van Nyck de Vries en predikt hij meer tijd voor de AlphaTauri-coureur.

In gesprek met ran.de geeft Schumacher aan dit seizoen geen verrassingen te verwachten, en denkt hij dat de wereldtitel voor dit seizoen vast op naam van Verstappen gezet kan worden. 'Er komt geen nieuw verhaal voor dit jaar, dat lijkt me duidelijk. We zagen in Miami dat wanneer alles normaal gaat, Max in een eigen competitie rijdt. Ook al doet Pérez het goed en is hij een geweldige teamgenoot', zo benadrukt hij dat het niet aan de Mexicaan ligt, maar dat zijn teamgenoot simpelweg te sterk is.

Opvoeding door Jos speelt belangrijke rol

Dat Verstappen nu zo dominant is in de sport, heeft naast zijn enorme talent ook te maken met het feit dat de Nederlander al van jongs af aan vrijwel nergens anders te vinden was dan in de paddock of op de kartbaan, grotendeels door de opvoeding door zijn vader, voormalig F1-coureur Jos Verstappen. 'Onderwijs speelt een belangrijke rol. Max ging vroeger alleen naar de kartbaan en als gevolg daarvan werden zijn schoolprestaties over het hoofd gezien', zo vertelt de Duitser dat de tweevoudig wereldkampioen daardoor alleen maar bezig is geweest met de racerij.

Voor Schumacher zelf was dat anders, want zelfs toen hij samen met broer Michael Schumacher op de grid stond, waren zijn ouders niet erg enthousiast. 'Bij mijn ouders was de situatie anders. Mijn moeder werkte op de baan, mijn vader had geen interesse, hij gaf de voorkeur aan vissen. Zelfs later, toen Michael en ik in de Formule 1 zaten, was onze vader terughoudend om te komen, hij kwam hooguit drie of vier keer per seizoen. Het was te stressvol voor hem: te veel mensen, te veel drukte.'

De Vries heeft tijd nodig

De andere Nederlander die sinds dit seizoen actief is in de Formule 1, De Vries, kent een beduidend minder succesvol seizoen en staat zelfs al onder druk om zijn stoeltje te verliezen. Niet eerlijk, zo vindt de analist. 'Ik denk dat het te vroeg is om hem te beoordelen. Het is niet eerlijk. Ze wisten van tevoren wat voor coureur De Vries is: een goede schakel, maar nooit uitzonderlijk. Het kostte hem veel tijd om in de Formule 1 te komen, maar het is oneerlijk hem nu onder druk te zetten. Formule 1 is moeilijker geworden en er zijn geen tests meer, het heeft meer tijd nodig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws