Jordan had 'absoluut snelle meid' in F1 willen zien: 'Dat was de moeder van Verstappen' Formule 1
Formule 1

Jordan had 'absoluut snelle meid' in F1 willen zien: 'Dat was de moeder van Verstappen'

Jordan had 'absoluut snelle meid' in F1 willen zien: 'Dat was de moeder van Verstappen'

Eddie Jordan is van mening dat de moeder van Max Verstappen, Sophie Kumpen, snel genoeg was om mee te doen in de Formule 1. Kumpen heeft nooit de kans gekregen om zich te laten zien in de koningsklasse van de autosport, maar meerdere voormalige coureurs hebben zich al uitgelaten over de snelheid van de moeder van Verstappen. Vrouwen hebben überhaupt amper de kans gekregen om zich te laten zien in de Formule 1, maar volgens David Coulthard kan daar snel verandering in komen.

In de geschiedenis van de Formule 1 hebben vrouwen zeer sporadisch een kans gehad. Één vrouwelijke racer staat echter niet op het lijstje, terwijl ze daar wel had kunnen staat. 'De enige persoon waarvan ik denk dat ze dat hadden kunnen doen in mijn tijd, is de moeder van Max', zegt Jordan in de Formula For Success-podcast. 'Ik denk dat de moeder van Max Verstappen een serieuze en absoluut geweldig snelle meid was. Ze had het, zonder enige twijfel, tot de Formule 1 kunnen schoppen. Er was alleen geen systeem om haar te helpen.'

Coulthard: 'Op dezelfde manier als Verstappen en Hamilton' 

Momenteel wil de Formule 1 vrouwelijke coureurs helpen om hun dromen te verwezenlijken met behulp van de F1 Academy. Deze raceklasse is de vervanger van de W-Series dat door onvoldoende financiële middelen moest stoppen. Momenteel wordt de derde ronde verreden van de F1 Academy en Marta Garcia heeft een duidelijke voorsprong in het kampioenschap. Dit weekend wist Emily de Heus, die rijdt voor MP Motorsport, de eerste race van het weekend te winnen op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Het is nog maar de vraag of de F1 Academy er ook daadwerkelijk voor zal zorgen dat een vrouwelijke coureur het tot de Formule 1 schopt. Coulthard heeft er alle vertrouwen in. 'Ik geloof dat er in het komende decennium, zo niet eerder, een waardige vrouw zal racen in de Formule 1. Het gaat erom kansen te kunnen creëren en je vaardigheden te ontwikkelen op dezelfde manier als een Verstappen of een Lewis Hamilton', concludeert de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws