Verstappen opgelucht na dominante vrijdagsessies: 'We zullen vooral naar onszelf kijken' Formule 1
Formule 1

Verstappen opgelucht na dominante vrijdagsessies: 'We zullen vooral naar onszelf kijken'

Verstappen opgelucht na dominante vrijdagsessies: 'We zullen vooral naar onszelf kijken'

Max Verstappen domineerde zoals vanouds de vrijdagsessies. Na een teleurstellende Grand Prix van Singapore keek de regerend wereldkampioen uit naar Suzuka, een echt Red Bull Racing-circuit. Verstappen toonde tijdens beide vrije trainingen dat hij nog steeds, als er ooit enige twijfel over bestond, de snelste is. Dat stond in groot contrast met de prestatie van teamgenoot Sergio Pérez, die morgen de rug zal moeten rechten.

'Ik had een erg goed gevoel vandaag', zei Verstappen tegen F1TV. 'De auto was weer een plezier om mee te rijden. Het lijkt erop dat we een sterke dag hadden, zowel wat de korte als de lange runs betreft.' Verstappen had het duidelijk naar zijn zin in de RB19 op het circuit van Suzuka. De Nederlander was gedurende beide sessies constant en zette de ene richttijd na de andere neer. Zijn teamgenoot Pérez beleefde dan weer geen vlekkeloze namiddag. De Mexicaan liet zich voortdurend betrappen op minieme foutjes en eindigde in de tweede vrije training pas op de negende plek.

Hoge bandenslijtage

George Russell zei het ook al op het einde van de tweede sessie van de dag: het circuit vrat de banden, met name de zachte compound, in hoog tempo op. Ook Verstappen merkte dat zijn banden niet gespaard bleven. 'Er is heel veel bandenslijtage op dit circuit', zei hij na afloop. 'Het zal erg lastig worden dit weekend om op deze banden te rijden, maar dankzij onze goede start staan we er goed voor.' Hoge bandenslijtage of niet, Verstappen liet wederom zien dat hij helemaal terug is.

Het staat buiten kijf dat Verstappen weer de torenhoge favoriet is om zondag als eerste de geblokte vlag te zien wapperen. Achter hem belooft het daarentegen enorm spannend te worden. Daar is de tweevoudig wereldkampioen zelf van op de hoogte. 'Het lijkt erop dat het allemaal dicht bij elkaar zit achter me', analyseerde Verstappen. 'Het is erg close tussen Ferrari en McLaren, maar we zullen zien hoe het weekend verder verloopt. Wij focussen op onszelf en proberen onze eigen prestatie te maximaliseren. Als we dat doen, ben ik er zeker van dat we het goed zullen doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws