Verstappen over VT2-incident Hamilton: ‘Begrijp niet wat daar gebeurde’ Formule 1
Formule 1

Verstappen over VT2-incident Hamilton: ‘Begrijp niet wat daar gebeurde’

Verstappen over VT2-incident Hamilton: ‘Begrijp niet wat daar gebeurde’

Max Verstappen zegt niet te begrijpen wat er gebeurde in het incident met Lewis Hamilton. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner brak Hamilton een ongeschreven regel, zo vertelt deze tegen Sky Sports. Verder is Verstappen gematigd tevreden met zijn snelheid, ondanks dat hij met het verkeer geen goede ronde heeft kunnen rijden.

Tijdens de vrije training haalde Hamilton in de laatste bocht Verstappen in, toen beide coureurs aan een snelle ronde begonnen. Verstappen was daar niet tevreden mee over de radio: hij stak zijn middelvinger op naar zijn titelrivaal, en noemde hem op de radio een ‘stomme idioot’. Na afloop was hij diplomatieker: ‘We waren ons aan het oplijnen voor een ronde, ik begrijp niet wat daar gebeurde.’

'Lewis besloot ineens om voor te dringen'

Christian Horner ziet het als volgt: ‘Ze zaten duidelijk in de rij om een ronde te beginnen, en toen besloot Lewis om ineens voor te dringen.’ Daarmee brak de Mercedes-coureur een ongeschreven regel van het kwalificeren, vindt Horner. Over de felle reactie van zijn coureur, is de Red Bull-teambaas duidelijk: ‘Max maakte gewoon duidelijk dat hij de eerste in de rij was.’

Het was verder een moeilijke sessie voor de Nederlander. ‘De baan is hobbelig, het is niet makkelijk geweest vandaag.’ Verstappen is toch gematigd tevreden over zijn dag, ondanks een achtste plek in de tijdenlijst. ‘Het zag er beter uit in de long runs, maar ook in de short runs was het niet zo slecht.’ De Nederlander vertelt dat hij in FP2 niet een ronde bij elkaar kon krijgen op de softs. ’Het was een rommeltje met het verkeer’, aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws