Verstappen tevreden na gevecht: 'Blij dat ik er voorbij kon komen' Formule 1
Formule 1

Verstappen tevreden na gevecht: 'Blij dat ik er voorbij kon komen'

Verstappen tevreden na gevecht: 'Blij dat ik er voorbij kon komen'

Max Verstappen toonde zich tevreden met de overwinning van de sprintrace in Imola. Na een matige start kon de Nederlander zijn rust bewaren, waarna zijn banden beter waren en hij de koppositie terug kon pakken. Ook zijn teamgenoot Sergio Pérez kende een goede zaterdag en wist zichzelf na een slechte kwalificatie naar P3 terug te vechten.

Na afloop was Verstappen tevreden met de eerste plaats, waarmee hij morgen tijdens de race vanaf de poleposition mag vertrekken. Toch leek hij lang genoeg te moeten nemen met de tweede plaats. 'Mijn start was niet heel goed. Ik weet niet wat er gebeurde. Ik had veel heelspin', aldus de Nederlander over het moment waarop hij de leiding verloor aan Charles Leclerc.

'Daarna heb ik geprobeerd om druk te zetten. Charles was sneller, maar wij waren beter op de banden waardoor we het gat konden dichten. Vervolgens hadden we een mooi gevecht richting bocht twee. Ik ben blij dat ik er voorbij kon komen', aldus Verstappen, die weet dat het nog niets zegt voor de race. 'Morgen wordt het een lange race en moeten we zien waar we staan.'

Ook Pérez tevreden

De andere coureur in de Red Bull, Pérez, kende een moeilijke kwalificatie op de vrijdag, maar was erg sterk op de zaterdag. 'We hebben ons kunnen verbeteren ten opzichte van de slechte kwalificatie van gisteren. Morgen gaan we proberen een 1-2 te realiseren, de tifosi zullen er niet blij mee zijn maar we gaan het toch proberen', aldus de Mexicaan over het doel voor de race in Imola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws