WK-stand F1: Verstappen weer voorbij aan Hamilton na overwinning in sprintrace Formule 1
Formule 1

WK-stand F1: Verstappen weer voorbij aan Hamilton na overwinning in sprintrace

WK-stand F1: Verstappen weer voorbij aan Hamilton na overwinning in sprintrace

Max Verstappen heeft weer een plekje goedgemaakt in het wereldkampioenschap van de Formule 1 na zijn overwinning in de sprintrace. De Nederlander startte vanaf poleposition, maar werd vrijwel direct ingehaald door Charles Leclerc. Aan het einde van de sprintrace pakte Verstappen hem weer terug, waardoor hij 8 punten wist te pakken en op pole start tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Het is voor Verstappen vooralsnog een kleine goedmaker. Lewis Hamilton werd ingehaald in het wereldkampioenschap, waardoor de Red Bull-coureur naar de vijfde plek schuift. Ook Leclerc wist 7 punten te pakken in de sprintrace, waardoor de Monegask nog steeds een stevige leiding heeft te pakken in de WK stand F1. Doordat Pérez 6 punten wist te pakken, staat de Mexicaan nog steeds boven zijn teamgenoot.

Red Bull voorbij aan Mercedes

In het constructeurskampioenschap lukte het Mercedes niet om de tweede plaats te behouden. Zowel Hamilton als George Russell wisten niet in de punten te finishen, waardoor Red Bull Racing over de Duitse renstal heen is gegaan in de stand. Ferrari blijft nog steeds ver bovenaan, maar Red Bull wist in deze sprintrace wel meer punten te behalen dan de concurrent. In de race op zondag zullen de meeste punten worden verdeeld.

Bekijk hier de volledige WK-stand van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws