Verstappen vergeleken met Hamilton: 'Hij hoeft de ronde niet aan te vallen' Formule 1
Formule 1

Verstappen vergeleken met Hamilton: 'Hij hoeft de ronde niet aan te vallen'

Verstappen vergeleken met Hamilton: 'Hij hoeft de ronde niet aan te vallen'

Max Verstappen heeft het een stuk makkelijker op Silverstone dan Lewis Hamilton. Die conclusie trekt Sky Sports F1-analist Karun Chandhok na de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hamilton was weliswaar sneller dan Verstappen - P2 tegenover P4 - maar toch lijkt de RB18 beter te liggen op Silverstone.

Chandhok begint zijn analyse bij het begin van de ronde: 'De eerste paar bochten pakken ze beide comfortabel flat-out. Maar bij de volgende rechterbocht moet Lewis meer compenseren. Hij heeft ook veel meer onderstuur dan Verstappen. De achterkant van de Mercedes zit ook niet lekker bij hem. Wanneer hij de kracht van de Mercedes-motor benut, krijgt hij flink wat overstuur.'

Verstappen 'doet het rustig aan'

Verstappen heeft daarom een voordeel in het eerste deel van de ronde, maar Hamilton weet het gat te dichten aan het begin van sector twee: 'Bij het 100 meterbordje zie je dat Hamilton Verstappen bijgehaald heeft. Door Becketts is het duidelijk dat de Red Bull makkelijker en gebalanceerder is. Hamilton moet meer corrigeren. Dat is voor mij een indicatie van dat Verstappen het rustig aan deed. Hij hoeft de ronde niet aan te vallen voordat hij naar de kwalificatie gaat.'

Hoewel Hamilton het verschil maakt in de tweede sector, heeft de Engelsman het zichtbaar niet makkelijk in zijn W13. 'In de laatste bochten moet Hamilton weer corrigeren', gaat Chandhok verder. 'De Mercedes is dus snel, sneller dan eerder dit seizoen, maar de auto lijkt ook moeilijker te rijden op dit moment', besluit de voormalig Formule 1-coureur zijn analyse.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws