Pérez baalt: 'Red Bull totaal niet te vergelijken met de simulator' Formule 1
Formule 1

Pérez baalt: 'Red Bull totaal niet te vergelijken met de simulator'

Pérez baalt: 'Red Bull totaal niet te vergelijken met de simulator'

Sergio Pérez is totaal niet tevreden met hoe zijn vrijdag verlopen is in Groot-Brittannië. De Red Bull Racing-coureur sloot de tweede vrije training af als zevende en moest zelfs de Alpine van Fernando Alonso voor zich dulden. Hij merkt dat hij zich niet goed voelt in de auto en denkt dat een grote discrepantie tussen het gevoel op het asfalt en het gevoel in de simulator een deelverklaring vormt voor zijn gebrek aan snelheid.

'We kenden geen geweldige sessie', laat Pérez volgens Motorsport-Total weten na afloop van de tweede vrije training. Net zoals teamgenoot Max Verstappen kwam de Mexicaan in VT1 nauwelijks in actie. Red Bull was volgens teambaas Christian Horner banden aan het sparen zodat ze in de namiddag op een droog Silverstone veel minuten konden maken.

Pérez eindigde VT2 op acht tienden achterstand van de snelste tijd van Carlos Sainz, en liep zes tienden achter op teamgenoot Verstappen. In 2021 kwam dit met regelmaat voor, maar in 2022 zit hij vaak dichter bij zijn teamgenoot. 'De auto was totaal niet te vergelijken met hoe deze aanvoelde in de simulator', stelt de drievoudig Grand Prix-winnaar als deelverklaring.

'We staan op achterstand, en het gaat behoorlijk lastig worden om deze vrijdag recht te zetten', waarschuwt hij. Onder meer Mercedes en McLaren lijken zich dit weekend aan de voorkant van de grid te melden, met Lewis Hamilton en Lando Norris in de top drie tijdens de tweede trainingssessie. Mist Pérez enkele tienden dan kan dat hem meer gridplaatsen kosten dan op andere circuits.

Pérez zoekt vertrouwen in Red Bull

Pérez zoekt naar vertrouwen in de Red Bull RB18 te Silverstone. Zoals Mercedes-topman Andrew Shovlin eerder al aangaf valt er veel tijd te winnen in de snelle bochten wanneer een coureur vertrouwen heeft in het materiaal. Zo zien de coureurs zelf het dus ook: 'Als ik mijn vertrouwen in het materiaal terugkrijg, zou het goed moeten komen.'

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws