Verstappen veroordeelt boegeroep F1-fans: 'Je moet respect hebben voor de tegenstander' Formule 1
Formule 1

Verstappen veroordeelt boegeroep F1-fans: 'Je moet respect hebben voor de tegenstander'

Verstappen veroordeelt boegeroep F1-fans: 'Je moet respect hebben voor de tegenstander'

Max Verstappen vindt het jammer dat Formule 1-coureurs soms met boegeroep te maken krijgen tijdens een Grand Prix-weekend. Tijdens de race op Silverstone kreeg Verstappen te maken met boegeroep van het Engelse publiek, en afgelopen weekend was het de beurt aan Lewis Hamilton om het hoongelach in ontvangst te nemen. Na de crash van de zevenvoudig wereldkampioen in de kwalificatie klonk er zelfs gejuich. Verstappen hoopt op meer respect in de toekomst.

Vaak horen de coureurs de fans op de tribunes niet als ze eenmaal in de cockpit van hun bolides zitten. Desondanks vangen ze wel degelijk geluid op als ze langs bepaalde delen van het circuit rijden. 'In elk land bepalen de fans die op de hoofdtribune de sfeer', vertelt Verstappen bij F1-Insider.com. 'Dit zijn ook de fans die we bewust meemaken, en best wel luid kunnen horen. Er is altijd wel een gezonde mix tussen de verschillende groepen op andere delen van de baan.'

Verstappen: 'Jammer dat ze zich gedragen als voetbalfans'

De afgelopen twee races hebben de fans in de Formule 1 voor wat opschudding gezorgd. Eerst werd Verstappen uitgefloten door de fans op Silverstone, en een week later was het Hamilton die te maken kreeg met boegeroep. 'Ik vind eigenlijk best wel jammer dat de fans zich gedragen als voetbalsupporters. Daar fluiten ze ook altijd de tegenstander uit. In Nederland gebeurt het nu bij Lewis, en in Engeland krijg ik ermee te maken. Het is gewoon jammer, want we hebben vaak gewoon hele mooie duels op de baan.'

Verstappen stelt dat de coureurs op de baan altijd respect voor elkaar hebben als ze een gevecht aan gaan. De coureur van Red Bull Racing verwacht hetzelfde respect van de fans op de tribunes. 'Je moet respect hebben voor de tegenstander. Ik ben zelf een PSV-fan, maar wanneer ik een geweldige voetbalwedstrijd kijk, dan vind ik dat gewoon mooi, of mijn team nou wint of verliest. Ik zou het mooi vinden als de fans in onze sport zich ook zo zouden gedragen', aldus de regerend wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws