Voormalige F1-baas Ecclestone aangeklaagd over mogelijke fraude Formule 1
Formule 1

Voormalige F1-baas Ecclestone aangeklaagd over mogelijke fraude

Voormalige F1-baas Ecclestone aangeklaagd over mogelijke fraude

Bernie Ecclestone gaat vervolgd worden voor fraude na zijn overzeese eigendommen niet opgegeven te hebben aan de Britse overheid. Dat wordt inmiddels door diverse goed ingelichte bronnen gemeld. Er wordt verwacht dat hij buiten Groot-Brittannië om bezittingen heeft die tot wel 400 miljoen pond (466 miljoen euro, red.) waard kunnen zijn.

Het is inmiddels duidelijk dat HMRC, Her Majesty's Revenue and Customs, de voormalige Formule 1-baas in het vizier heeft. Deze niet-ministeriële afdeling van de Britse overheid gaat onder meer over het verzamelen van belastingen. Na een onderzoek is gebleken dat de multimiljardair zijn overzeese eigendommen niet opgegeven heeft, en daarmee heeft hij fraude gepleegd.

'De CPS (Crown Prosecution Service, red.) heeft een document ingezien van de HMRC en een fraudeaanklacht tegen Bernard Ecclestone geautoriseerd, vanwege het feit dat hij het bestaan van overzeese eigendommen niet aan heeft gegeven', aldus hoofdaanklager Andrew Penhale, die geciteerd wordt door The Race. Uit zijn woorden wordt tevens duidelijk dat het om een bedrag van meer dan 400 miljoen pond kan gaan.

Eerste hoorzitting Ecclestone gepland

De betrokkenen vragen andere partijen om zich vooral niet met de zaak te bemoeien zodat er geen vooroordeel kan ontstaan in het voor- of nadeel van de betrokkenen. 'We willen mensen eraan herinneren om geen commentaar of informatie te bieden die dit proces op wat voor manier beïnvloeden. Dit is een zaak voor de rechtbank, en we gaan hier verder niet meer op in', voegde Simon York, de directeur van Fraud Investigation Services (FIS) aan de uitspraak van Penhale toe.

Op 22 augustus vindt de eerste hoorzitting plaats in Londen, waarin er dus gekeken gaat worden naar of Ecclestone werkelijk belasting ontdoken heeft. Ecclestone woont al jaren in Brazilië, en brengt daar ook de meerderheid van zijn tijd door. Enkele weken geleden haalde de Engelsman het nieuws nog omdat hij het land uitwilde en per ongeluk een vuurwapen bij zich droeg. Later deed hij enkele controversiële uitspraken over Vladimir Poetin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws