Horner zag Sainz wegvallen: 'Maar op Ferrari richten we ons niet' Formule 1
Formule 1

Horner zag Sainz wegvallen: 'Maar op Ferrari richten we ons niet'

Horner zag Sainz wegvallen: 'Maar op Ferrari richten we ons niet'

Christian Horner zegt dat Red Bull Racing zich niets aantrekt van de motorproblemen van Ferrari. De Italiaanse renstal laat regelmatig punten liggen vanwege een gebrek aan betrouwbaarheid, maar omdat Red Bull dit niet kan controleren, blijft het naar zichzelf kijken. Hoewel Ferrari ook in Oostenrijk punten uit handen gaf, was het de Oostenrijkse renstal die ondermaats presteerde. Horner geeft toe dat het team snelheid tekort kwam.

Motorsport.com ging in gesprek met de Red Bull-teambaas na afloop van een toch redelijk teleurstellende zondag in Spielberg. Red Bull oogde tijdens de vrije trainingen en de sprintrace ongenaakbaar, maar moest in de hoofdrace haar meerdere erkennen in Ferrari. Het lichtpuntje voor het team uit Milton Keynes is wellicht dat de directe concurrent qua betrouwbaarheid minder sterk in de schoenen staat dan Red Bull. 'Maar op Ferrari richten we ons niet', geeft Horner aan.

'We hebben immers geen controle over wat zijn doen, en kunnen daar ook geen invloed op uitoefenen. Vandaar dat het van belang is voor ons om het maximale te halen uit het pakket dat we tot onze beschikking hebben', aldus de Engelsman. In Oostenrijk bleek dat pakket niet competitief genoeg. Op pure racepace was het de F1-75 die korte metten maakte met de Red Bull RB18.

'Het is een feit dat zij een zeer sterke auto hadden en comfortabel eerste en tweede hadden kunnen worden', geeft de Red Bull-topman dan ook aan. Carlos Sainz, de Ferrari-coureur die uitviel, stond om het punt om een inhaalpoging te plaatsen op Max Verstappen, waarna zijn motor begon te roken. Had de Spanjaard door kunnen rijden dan had hij ongetwijfeld de snelheid gehad om Verstappen terug te zetten naar P3. 'De bandenslijtage nekte ons op zondag.'

Wat ging er mis bij Red Bull?

Red Bull is nog aan het analyseren waar het het precies op liet liggen te Spielberg, maar het staat vast dat het met de bandenslijtage te maken had. Die lag vele malen hoger dan bij concurrent Ferrari. 'Het was een combinatie van factoren, maar het komt erop neer dat we over het geheel genomen grip tekort kwamen. We hebben de komende weken dus voldoende om te analyseren', concludeert Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws