Verstappen volgende week in actie tijdens virtuele 24 uur van Le Mans Formule 1
Formule 1

Verstappen volgende week in actie tijdens virtuele 24 uur van Le Mans

Verstappen volgende week in actie tijdens virtuele 24 uur van Le Mans

Max Verstappen komt volgende week in actie in de virtuele 24 uur van Le Mans. Samen met drie andere coureurs zal hij het virtuele endurance-evenement pogen te voltooien. De kwalificatie van het evenement staat volgende week vrijdag op het programma, terwijl om 14:00u op zaterdag de lichten doven. Vanaf dan zal Verstappen in etappes achter zijn simrace-stuur te vinden zijn.

Om 19:00u lokale tijd gaat men zich op 14 januari kwalificeren voor de virtuele 24 uur van Le Mans. De wedstrijd wordt een dag later gestart om 14:00u. Vanaf dan is het zaak voor de rijders om het materiaal een dag lang op het circuit te houden. Met een simpel rekensommetje valt te beargumenteren dat Verstappen zo'n zes uur achter zijn simrace-stuurtje door zal brengen. De andere achttien uur zullen verdeeld worden onder zijn teamgenoten.

Verstappen crasht in vorige editie

Verstappen begon het vorige virtuele evenement uitstekend, met een eerste ronde waarin hij de vanaf P1 gestarte Felipe Drugovich ogenblikkelijk passeerde. Daarna leek hij steeds licht uit te lopen op de rest van het veld en zette hij een zeer verdienstelijke start neer voor Team Redline, het professionele simrace-team waarvoor hij regelmatig uitkomt.

Na circa 7,5 uur sloeg het noodlot toe voor de regerend Formule 1-wereldkampioen. Hij verloor de controle over de bolide en smakte hard in de muur. Daarbij verloor hij twee banden aan de linkerkant. Hij kon zijn weg dan ook niet meer vervolgen. Had hij dat wel gekund, dan had hij nog steeds in traag tempo naar de pitstraat moeten rijden. Na die crash was de overwinning dus sowieso al wel uit zicht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws