Piastri gaat uit van goede band met Norris: 'Hij is een sterke teamgenoot om van te leren' Formule 1
Formule 1

Piastri gaat uit van goede band met Norris: 'Hij is een sterke teamgenoot om van te leren'

Piastri gaat uit van goede band met Norris: 'Hij is een sterke teamgenoot om van te leren'

Oscar Piastri verwacht veel te kunnen gaan leren van zijn teamgenoot in 2023, Lando Norris. De Australische jongeling zal komend jaar zijn eerste seizoen in de Formule 1 gaan rijden, aan de zijde van de Brit die al vier seizoenen uitkomt voor McLaren. Samen hoopt Piastri van de renstal weer een topteam te maken.

Piastri verwacht goed te kunnen gaan samenwerken met zijn teamgenoot van komend seizoen. 'Ik ken Lando niet zo goed. Ik heb hem een paar keer heel kort gesproken en we hebben een paar gemeenschappelijke vrienden. Ik kijk er naar uit om hem te leren kennen, zowel persoonlijk als professioneel', trapt de Australiër af bij de In The Fast Lane-podcast.

De nieuweling bij McLaren omschrijft gelijkenis met zijn teamgenoot. 'Ik denk dat onze juniorcarrières behoorlijk op elkaar lijken. Hij heeft duidelijk ook in de Formule 1 bewezen dat hij een zeer capabele coureur is en ook een sterke coureur', vervolgt Piastri. Voor zijn eerste seizoen in de Formule 1, wil Piastri ook graag laten zien wat hij in huis heeft. 'Maar er zullen ongetwijfeld dingen zijn om onderweg te leren, en ik denk dat Lando een zeer sterke teamgenoot is om van te leren. Ik denk dat het een goede werkrelatie zal zijn', zo verwacht de 21-jarige.

Piastri: 'Ik heb in mijn achterhoofd dat McLaren een prestigieus team is'

McLaren heeft al meerdere successen gekend, zoals meerdere kampioenschappen in de jaren tachtig en negentig. De combinatie van Piastri en Norris zou het team daar weer naartoe kunnen brengen. 'We hebben allebei ongeveer dezelfde leeftijd, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we goed kunnen samenwerken en hopelijk kunnen we het hele team meer naar de voorkant van de grid brengen. Dat is het doel', vertelt de voormalig Alpine-junior.

Hoewel Piastri nog niet was geboren toen McLaren zijn grootste successen behaalde, is hij absoluut op de hoogte van de geschiedenis van de Britse renstal. 'Het is iets dat ik in mijn achterhoofd heb, dat ik deel uitmaak van een zeer prestigieus team, met veel succes en een geweldige geschiedenis. Dat is opwindend', vertelt hij. 'Ik wil niet in de Formule 1 zitten als opvulling, ik wil het zo goed mogelijk doen en hopelijk onderweg een prijs winnen.'

Afgelopen seizoen werd het team van McLaren vijfde, maar twee jaar eerder werd het derde. Piastri hoopt het team opnieuw weer verder naar de top te helpen. 'Ik denk dat dat voor mij het grootste is waar ik naar uitkijk, ten eerste op de grid staan, maar ook proberen een nieuw hoofdstuk van succes te schrijven voor mezelf en ook voor het team', eindigt de 21-jarige enthousiast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws