Verstappen waardeert perspectief van Alonso: 'Hij is een ware vechter' Formule 1
Formule 1

Verstappen waardeert perspectief van Alonso: 'Hij is een ware vechter'

Verstappen waardeert perspectief van Alonso: 'Hij is een ware vechter'

Max Verstappen vindt dat Fernando Alonso mee moet strijden aan de voorkant van de grid. Sinds de Spanjaard teruggekeerd is naar de Formule 1 heeft hij het materiaal niet om voor overwinningen te vechten, en dat vindt Verstappen zonde. De passie van de Alpine-coureur kan de Limburger namelijk waarderen en hij zegt veel te hebben aan de visie van zijn ervaren collega.

'Ik zou hem graag weer aan de voorkant van de grid zien', stelt Verstappen in gesprek met CarNext. 'Dat verdient hij als tweevoudig wereldkampioen. Het is mooi om met hem over zaken te praten en zijn perspectief te zien.' Verstappen is duidelijk fan van de Asturiër, en die waardering is wederzijds. Alonso heeft namelijk met regelmaat aangegeven fan te zijn van Verstappen en diens rijstijl.

Verstappen kan met name genieten van zijn collega met flink wat meer ervaring omdat zijn wil om te winnen na jaren van deelname aan de sport ongewijzigd is gebleven. 'Hij heeft ook een 'geef nooit op'-mentaliteit en is een ware vechter', ziet de Red Bull Racing-rijder. 'Helaas is hij niet in staat geweest om dat aan de voorkant van het veld te laten zien de afgelopen jaren. Hij heeft de auto er niet voor.'

Verstappen weet dat Alonso nog jaren mee wil

'Ik kan zijn instelling echter waarderen. Hij neemt deel met vurige passie en heeft op zijn leeftijd ontzettend veel motivatie om nog deel te nemen aan de Formule 1. Hij wil nog jaren mee', vertelt Verstappen. Alonso heeft voor 2022 nog een contract bij Alpine. Wat hij daarna doet, blijft de vraag, maar met een podiumplek in 2021 heeft de Franse renstal aangetoond onder de juiste omstandigheden te kunnen presteren. Wellicht dat dat Alonso overtuigt om ook na 2022 actief te blijven voor zijn team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws