Stewart over Verstappens titel: 'Als je er eentje op zak hebt, geeft dat rust' Max Verstappen
Max Verstappen

Stewart over Verstappens titel: 'Als je er eentje op zak hebt, geeft dat rust'

Stewart over Verstappens titel: 'Als je er eentje op zak hebt, geeft dat rust'

Jackie Stewart denkt dat de Formule 1-ontknoping van 2021 erg vermakelijk was. De drievoudig wereldkampioen looft beide titelkandidaten, Max Verstappen en Lewis Hamilton, om hun prestaties gedurende het jaar en denkt dat nu die eerste wereldtitel binnen is, verdere wereldtitels er voor Verstappen wel degelijk in zitten. Nadat hij in 1969 zijn eerste titel binnensleepte, merkte hij dat de daaropvolgende kampioenschappen makkelijker te behalen waren.

Stewart kijkt bij Motorsport.com terug op een geweldig Formule 1-jaar dat toch best een controversieel einde kende. Michael Masi besloot in de slotfase van de wedstrijd de achttien overgebleven coureurs de laatste ronde te laten verrijden, waarmee hij het voordeel bij Verstappen legde. Stewart ziet het beslist niet als poging om een kunstmatig spannend einde te brengen aan het jaar. 'Dit jaar is een geweldig succes geweest en Verstappen heeft als individu ook bijzonder gepresteerd', stelt hij daarnaast.

'Lewis Hamilton zal extreem teleurgesteld zijn, maar dat zou hij eigenlijk helemaal niet moeten zijn. Ook hij heeft een geweldig seizoen gekend', vervolgt de Schot. De zevenvoudig wereldkampioen zag de recordbrekende achtste titel aan zijn neus voorbijgaan, maar kende een uitstekend jaar, waarin hij Verstappen tot aan de laatste race uitdaagde. Dat is volgens de Formule 1-legende dan ook zeker een complimentje waard.

Het ijs is gebroken voor Verstappen

Verstappen heeft zijn eerste wereldtitel binnen, en dat verlicht volgens Stewart de druk. 'Dat voelde ik in ieder geval wel zo, ja', zo blikt hij terug op zijn eigen eerste wereldtitel. 'Als je het eerste kampioenschap eenmaal hebt gewonnen, dan heb je eigenlijk iets gedaan waarvan je het zelf niet voor mogelijk had gehouden.' Daarmee geeft Stewart dus aan te verwachten dat Verstappen niet per se overtuigd was van dat het hem zou lukken.

'Als je er eentje op zak hebt, geeft dat ook rust en ontspanning', concludeert de oud Tyrrell-coureur. Zodra die druk van de schouders van een coureur valt, kan dat ontketenend werken. Stewart sluit het dan ook beslist niet uit dat deze eerste wereldtitel voor de Nederlander kan resulteren in meerdere titels. Bij Stewart zat er tussen zijn titels steeds een minder jaar, dus al zou het Verstappen volgend jaar niet lukken, dan kunnen er alsnog kampioenschappen achteraan komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws