Verstappen weet dat Red Bull 'alles goed moet doen' voor zege op Silverstone Formule 1
Formule 1

Verstappen weet dat Red Bull 'alles goed moet doen' voor zege op Silverstone

Verstappen weet dat Red Bull 'alles goed moet doen' voor zege op Silverstone

Max Verstappen denkt dat alles perfect moet gaan voor Red Bull Racing wil de Oostenrijkse renstal kans maken op de overwinning. De regerend wereldkampioen weet dat veel af zal hangen van de balans in de auto, iets waar Verstappen tijdens een aantal Grands Prix over heeft geklaagd, en dat bandenmanagement een cruciale rol zal spelen. Wel is de coureur van Red Bull blij dat de Formule 1 weer terugkeert naar een traditioneel circuit na een reeks van races op stratencircuits.

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. Voor Verstappen betekent dat een terugkeer naar het circuit van Silverstone, waar hij vorig jaar keihard crashte. Desondanks heeft de Nederlander ook enkele goede herinneringen aan het circuit. Zo wist hij tijdens de 70th Anniversary Grand Prix van 2020 te winnen. Dat was de eerste keer dat jaar dat Red Bull het team van Mercedes wist te slechten. Een overwinning in de Grand Prix van Groot-Brittannië laat echter wel nog op zich wachten.

Verstappen weet dat een overwinning aankomend weekend niet zomaar uit de lucht komt vallen. Ondanks de goede vorm bij de Oostenrijkse renstal is er nog wel werk aan de winkel. 'De prestaties zullen dit weekend afhangen van het feit of we een goede balans vinden, en we hebben ook een goede bandenstrategie nodig, aangezien de bandenslijtage hoog is op Silverstone', zegt Verstappen in een persbericht van Red Bull. 'Er zijn dus genoeg dingen die we dit weekend goed moeten doen. Het zal niet van een leien dakje gaan.'

Verstappen blij met terugkeer op traditioneel circuit

Ondanks de gebeurtenissen van afgelopen seizoen is Verstappen blij weer terug te keren op Silverstone. De coureur kijkt uit naar het raceweekend op een traditionele baan. 'Ik ben blij om weer terug te gaan naar Silverstone, want het is echt een klassieke en historische race. Er zijn daar zoveel geweldige fans en het is fijn om te weten dat we vlakbij het team in de fabriek in Milton Keynes zitten. Het is ook goed om na een flink aantal stratencircuits terug te keren naar een traditioneel circuit', aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws