Horner blikt terug op GP Abu Dhabi 2021: 'Masi maakte één fout' Formule 1
Formule 1

Horner blikt terug op GP Abu Dhabi 2021: 'Masi maakte één fout'

Horner blikt terug op GP Abu Dhabi 2021: 'Masi maakte één fout'

Christian Horner vindt het nog steeds jammer hoe de media het einde van de titelstrijd heeft behandeld. Volgens de teambaas van Red Bull Racing was Max Verstappen de verdiende winnaar van de wereldtitel, en had Mercedes tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi ook een andere strategische keuze kunnen maken. Wel zag Horner dat toenmalig wedstrijdleider Michael Masi een fout maakte toen hij de race voor nog één ronde wilde hervatten.

Verstappen won vorig seizoen de wereldtitel, maar dat gebeurde volgens velen op controversiële wijze. Horner legt de schuld vooral ook bij Mercedes. 'Er is natuurlijk veel over gezegd', zegt de teambaas in een video van Cambridge Union. 'Het is zonde dat Verstappens prestatie op wat voor manier dan ook verwaterd is door wat er in Abu Dhabi gebeurd is. Wij reageerden op wat er om ons heen gebeurde op het circuit. Mercedes had dat ook kunnen doen, maar besloot om het niet te doen. Toen kwam het aan op een gevecht in de laatste ronde.'

Mercedes was het echter niet helemaal eens met die lezing. De Duitse renstal tekende direct na de race een protest aan tegen de uitslag van de Grand Prix. 'Als we niet door het protestproces waren gegaan na het evenement, was het een veel kleiner probleem geweest. Ik vraag me wel eens af wat er gebeurd zou zijn als dit andersom was gebeurd. Hoe was dat uitgezonden? Als Hamilton de titel in de laatste ronde had gewonnen, was hij dan de held geweest of de schurk?'

Horner: 'Kampioenschap win je niet over één ronde'

Verstappen behaalde in 2021 tien overwinningen, tien poles, en in totaal achttien podiums. Horner wil zich dan ook niet te veel focussen op de laatste ronde in Abu Dhabi. 'De realiteit blijft dat een wereldtitel over een heel seizoen gewonnen wordt, niet over één ronde of over één race. Ik denk dat de manier waarop Verstappen gereden heeft in 2021, niet altijd in de beste auto, hij het kampioenschap volledig verdiende. Dit soort dingen gebeuren', doelt Horner op de keuze van Masi na de late safety car-periode tijdens de race.

'Soms zijn beslissingen lastig', vervolgt de Brit. 'Niemand wilde dat deze titel bepaald werd onder een safety car. Je wist dus dat die wedstrijd waarschijnlijk nog uitgereden zou worden. Hij maakte één fout in de zin van dat niet alle auto's zich van een ronde achterstand konden ontdoen. Er waren drie auto's die aan de achterkant van de grid bleven hangen. Dat was de enige fout die hij gemaakt heeft. Ik vond het daarom best heftig dat hij zo afgemaakt werd en online en verbaal aangevallen is', besluit Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws