Pérez aast op revanche: 'Bijdrage leveren aan de fantastische vorm van Red Bull' Formule 1
Formule 1

Pérez aast op revanche: 'Bijdrage leveren aan de fantastische vorm van Red Bull'

Pérez aast op revanche: 'Bijdrage leveren aan de fantastische vorm van Red Bull'

Sergio Pérez is uit op revanche tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De coureur van Red Bull Racing kende een pover weekend in Canada, en dat wil hij gedurende het Grand Prix-weekend op Silverstone recht proberen te zetten. Hij wil het goede gevoel in de auto weer terugkrijgen, en op zondag weer terugkeren op het podium. Zo wil Pérez bijdragen aan de huidige vorm van de Oostenrijkse renstal.

Het weekend in Canada verliep alles behalve vlekkeloos voor de drievoudig racewinnaar. 'Het is altijd lastig om een weekend vrij te hebben als je net een slechte race hebt gehad', vertelt Pérez in een persbericht van Red Bull. 'Dus ik kom nu naar Silverstone met de verlangen om mijn fout recht te zetten.' Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada crashte de Mexicaan, waardoor hij niet in de top-tien kon starten. Het ging van kwaad tot erger toen zijn versnellingsbak de geest gaf in de openingsfase van de race.

'In Montreal voelde ik me voor het eerst niet helemaal comfortabel in de RB18', vervolgt Pérez. Voorafgaand aan de Grand Prix van Canada zat de coureur dicht op teamgenoot Max Verstappen. Pérez wil deze prestaties dan ook weer oppakken tijdens het Grand Prix-weekend op Silverstone. 'Als team steken we momenteel in een fantastische vorm, en ik wil mijn bijdrage blijven leveren door zo goed mogelijk te presteren en door het maximale uit de auto te halen.'

Pérez wil terugkeren op het podium

Door de nulscore in Montreal is het gat naar Verstappen in één klap een stuk groter geworden. Voor het aankomende raceweekend heeft Pérez naar eigen zeggen hard gewerkt om een weekend zoals in Canada te voorkomen. 'Dit weekend moet het goede gevoel in de auto weer terugkrijgen, en uiteindelijk weer terugkeren op het podium. Ik heb keihard gewerkt met het team en we weten aan welke facetten we moeten werken. We zijn er klaar voor om een goed weekend te hebben', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws