Vettel en Schumacher vormen in 2022 team Duitsland: 'We gaan voor de overwinning' Formule 1
Formule 1

Vettel en Schumacher vormen in 2022 team Duitsland: 'We gaan voor de overwinning'

Vettel en Schumacher vormen in 2022 team Duitsland: 'We gaan voor de overwinning'

Sebastian Vettel en Mick Schumacher gaan in 2022 als team meedoen aan de Race of Champions in Zweden. De coureurs van respectievelijk Aston Martin en Haas zullen Duitsland representeren in de race. De twee rijders zijn niet de enige uit de Formule 1 die mee zullen doen aan het evenement, want ook Valtteri Bottas doet mee. 'We kijken er heel erg naar uit om mee te doen en we gaan voor de overwinning.'

Voor beiden is het niet de eerste keer dat ze meedoen aan een dergelijk evenement. Vettel deed individueel mee aan de Race of Champions van 2015 in Londen. In 2019 reden de twee coureurs samen in de Nations Cup in Mexico en eindigde daar als tweede. 'We hopen het volgend jaar in Zweden net iets beter te doen', zegt Vettel tegen Motorsport.com.

Voor Schumacher fungeert de Aston Martin-coureur als een soort mentor. De Haas-rijder kijkt er naar uit om een team te vormen met de viervoudig wereldkampioen. 'Het gaat heel leuk worden om met Sebastian in een team te rijden. Natuurlijk gaan we erheen om een trofee mee naar huis te nemen. Maar daarnaast gaan we ook gewoon veel plezier hebben met de andere coureurs.'

Nadeel voor Vettel en Schumacher

Vettel denkt dat de Schumacher en hij in het nadeel zullen zijn in Zweden. Normaal wordt de race verreden in een stadion, maar nu zal de wedstrijd gereden worden op sneeuw en ijs. Coureurs als Bottas en Mika Häkkinen, die naast zijn landgenoot Bottas zal rijden, hebben ervaring met dergelijke omstandigheden. 'Het gaat wel zwaar worden om te winnen. De Scandinavische coureurs zullen veel meer ervaring hebben dan wij met al het sneeuw en ijs. Toch kijk ik er heel erg naar uit', aldus Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws