Vettel wil verantwoord plezier in F1: 'Kunnen net zo goed en snel rijden met synthetische brandstof' Formule 1
Formule 1

Vettel wil verantwoord plezier in F1: 'Kunnen net zo goed en snel rijden met synthetische brandstof'

Vettel wil verantwoord plezier in F1: 'Kunnen net zo goed en snel rijden met synthetische brandstof'

Sebastian Vettel wil laten zien dat de Formule 1 heel goed op CO2-neutrale brandstoffen kan rijden. De voormalig coureur wil laten zien dat er ook op een verantwoordelijke manier geracet kan worden in de koningsklasse van de autosport. De Duitser had zich al geruime tijd bezig met het klimaat en kan daar nu tijdens zijn pensioen ook werk van gaan maken.

Vettel was in de afgelopen seizoenen al veel bezig met het milieu en andere sociaalpolitieke kwesties. Dit hoopt de voormalig coureur te kunnen combineren met zijn andere grote hobby. 'Autosport is mijn passie. Het is belangrijk voor mij om te laten zien dat we net zo goed en snel kunnen rijden met synthetische, oftewel CO2-neutrale brandstof. En dat al vandaag', geeft Vettel aan in een interview met Bild. 'Synthetische brandstoffen bieden een oplossing om verantwoord plezier te hebben. Veel mensen weten dat gewoon nog niet.'

Vettel geniet van zijn pensioen

Zes maanden geleden zwaaide Vettel af in Abu Dhabi. De toenmalig Aston Martin-coureur had nog geen idee wat hij wilde doen met zijn vrije tijd, maar tijd met zijn gezin was het allerbelangrijkste. In juli keert hij wel terug achter het stuur, want dan neemt hij op het Goodwood Festival of Speed plaats in een historische Formule 1-wagen. 'Na zo'n lange tijd in de autosport heb ik voor het eerst zoiets als een normaal leven. Het kostte me wat tijd om eraan te wennen. Bovenal geniet ik van de tijd met mijn kinderen.'

De Formule 1 volgt de viervoudig wereldkampioen ook nog altijd op de voet. ´'Ik ben erg blij voor mijn voormalige team', doelt Vettel op de goede prestaties van Aston Martin en Fernando Alonso. 'Ze hebben ook hard gewerkt in de afgelopen jaren. Het is mooi dat zij nu een paar trofeeën in de wacht slepen.' Alonso scoorde al vier podiums in vijf races. Wanneer Vettel terugkeert in de paddock, om bijvoorbeeld zijn voormalig team te feliciteren met de goede prestaties, weet de man uit Heppenheim nog niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws