Tost wijst Verstappen en Vettel aan als beste coureurs in zijn AlphaTauri-periode Formule 1
Formule 1

Tost wijst Verstappen en Vettel aan als beste coureurs in zijn AlphaTauri-periode

Tost wijst Verstappen en Vettel aan als beste coureurs in zijn AlphaTauri-periode

Voor Franz Tost is het niet moeilijk om aan te wijzen wie de beste coureurs waren die ooit bij AlphaTauri (of Toro Rosso) hebben gereden. De teambaas zwaait na dit seizoen af, maar in zijn jaren bij het team heeft Tost gezien dat de renstal de doelen die gesteld zijn door de top van Red Bull Racing, heeft gehaald. Er reden immers voldoende talentvolle coureurs voor de Italiaanse renstal.

Tost heeft achttien jaar in de Formule 1 gewerkt met meerdere grote talenten. Het is voor de Oostenrijker dan ook niet moeilijk om de beste coureurs uit te lichten. 'Ik zou nu Max Verstappen kunnen zeggen; ik zou Sebastian Vettel kunnen zeggen. Zij waren de snelsten, anders zouden ze niet zoveel races en kampioenschappen hebben gewonnen, maar er waren ook andere coureurs', vertelt Tost bij Formula1.com. 'Misschien waren ze op het verkeerde moment bij het verkeerde team of wat dan ook, maar deze twee zijn natuurlijk de besten.'

Tost: 'Opleiden van jonge Red Bull-coureurs één van de belangrijkste pijlers'

Toen de AlphaTauri-teambaas aan zijn taak begon, was het doel dan ook duidelijk. 'Ik denk dat toen Dietrich Mateschitz besloot om het Minardi-team te kopen, hij zei dat het opleiden van jonge Red Bull-coureurs één van de belangrijkste pijlers was.' Tost denkt dat de doelstellingen van Dietrich Mateschitz gehaald zijn. 'Er zijn een paar coureurs die echt veel vooruitgang hebben geboekt in hun tijd. Ze hebben heel professioneel werk geleverd, ze hebben zichzelf ontwikkeld en dat is goed om te zien.'

'Terugkijkend waren er enkele zeer getalenteerde coureurs zoals Sebastian Vettel en natuurlijk Verstappen', vervolgt Tost. De teambaas haakt ook aan op de coureurs die nog niet zoveel overwinningen op hun naam hebben staan. Er lopen immers voldoende coureurs in de Formule 1 rond met een Red Bull-achtergrond. 'Ik weet dat Vettel en Verstappen veel races, kampioenschappen en dergelijke hebben gewonnen, maar er zijn ook andere coureurs, ze waren echt snel, zoals Carlos Sainz, zoals Pierre Gasly, Daniel Ricciardo en nu Yuki Tsunoda', aldus Tost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws