Vier coureurs wisten in afgelopen drie races punten te pakken, Mercedes-rijders verrassen Formule 1
Formule 1

Vier coureurs wisten in afgelopen drie races punten te pakken, Mercedes-rijders verrassen

Vier coureurs wisten in afgelopen drie races punten te pakken, Mercedes-rijders verrassen

Tot nu toe is het vier coureurs gelukt om in de afgelopen drie races elke keer punten te scoren. Het gaat dan om de Grands Prix van Bahrein, Saoedi-Arabië en Australië. Misschien nog wel het meest opvallend is dat de Mercedes-rijders allebei in dat rijtje staan. Zowel Lewis Hamilton als George Russell wisten constant in de punten te eindigen. Verder zien we Charles Leclerc en Esteban Ocon terug in het rijtje.

Dat Leclerc in het rijtje staat, zal de meeste fans niet zijn ontgaan. De Monegask wist twee keer te winnen in races waarin Max Verstappen uitviel. Alleen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië wist Leclerc niet als eerste over de streep te komen. Toch wist de rijder van Ferrari in alle drie de races in de punten te eindigen. Zijn teamgenoot Carlos Sainz viel onlangs nog uit in de Grand Prix van Australië, en komt daardoor niet terug in het lijstje.

Bookies gaan verder over op Leclerc na Red Bull-blamage in Australië

Hamilton op het nippertje in de lijst

Dat beide coureurs van Mercedes in het rijtje staan, is misschien nog wel het meest verrassend. Russell scoorde met een vierde, een vijfde en een derde plaats het beste voor de Duitse renstal. Hamilton heeft iets meer geluk dat hij in het rijtje staat. Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië kwam de zevenvoudig wereldkampioen als tiende over de streep, waardoor hij één puntje mocht bijschrijven in het kampioenschap

Voor Alpine is er ook reden voor een goede stemming. Ocon heeft een reeks neergezet van twee zevende plaatsen en één zesde plaats. Daarmee scoort de Fransman zeer solide punten. Kijkend naar de WK-stand, zien we Leclerc en Russell dan ook op de eerste en tweede plek staan. Hamilton staat als vijfde boven Verstappen, en ondanks de twee uitvalbeurten van de Nederlander, staat Ocon vijf punten onder hem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws