Visser na het zien van beelden crash: 'Mijn hardste crash ooit' Formule 1
Formule 1

Visser na het zien van beelden crash: 'Mijn hardste crash ooit'

Visser na het zien van beelden crash: 'Mijn hardste crash ooit'

Beitske Visser toont zich na haar enorme crash op Spa Francorchamps strijdbaar. Volgende week is ze er 'gewoon' bij op het circuit van Zandvoort, laat ze weten aan De Telegraaf. De beelden van de crash gingen de hele wereld over, er werd ook even gevreesd voor het ergste.

'Ik voelde wel dat ik pijn had, maar ik zag ook dat er benzine uit de auto lekte. Toen dacht ik: ik moet hier zo snel mogelijk uit', vertelt zij na afloop van de crash. Ze kreeg haarzelf uit de bolide, maar zakte vervolgens toch nog door de benen. Die deden teveel pijn, dus ze was er maar even bij gaan zitten.

Ze werd op vrijdagnacht ontslagen uit het ziekenhuis, maar ze heeft nog steeds de nodige pijn. 'Het gaat naar omstandigheden verder wel goed. Zeker na zo'n enorme crash. Ik denk dat ik heel veel geluk heb gehad', gaat Visser verder in het interview.

Beelden lang niet beschikbaar

Het duurde ook lang voordat er beelden getoond werden van de crash, even werd namelijk gevreesd voor het ergste. Visser kon haar ouders pas na veertig minuten spreken, toen ze in het medisch centrum op het circuit was. 'Toen ik de beelden van de crash zelf zag, schrok ik zelf ook wel. Bij het zien van de beelden realiseerde ik mij pas dat de klap heel hard was. Het was eng om terug te zien', gaat ze verder.

Toch is ze er 'gewoon' bij in Zandvoort volgende week. 'Het is na zo’n crash juist perfect om zo snel mogelijk weer in de auto te zitten. Dit was de zwaarste crash uit mijn carrière. In Zandvoort brak ik in 2012 mijn rug, maar heb ik de volgende dag toen ook geracet. Dat ging ook goed, dit bewijst maar weer hoe veilig deze auto's zijn', sluit de coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws