Toyota wint 24 uur Le Mans, Frijns wint LMP2 na bizarre ontknoping Formule 1
Formule 1

Toyota wint 24 uur Le Mans, Frijns wint LMP2 na bizarre ontknoping

Toyota wint 24 uur Le Mans, Frijns wint LMP2 na bizarre ontknoping

Het Hypercar-team van Toyota Gazoo Racing heeft de 24 uur van Le Mans gewonnen op dominante wijze. In de LMP2-klasse, één klasse lager, wint Robin Frijns met Team WRT nadat de koploper in deze klasse, nota bene van hetzelfde team, in de laatste ronde ineens stilviel. Ook Racing Team Nederland kan blij zijn met een sterk resultaat.

Kamui Kobayashi, Mike Conway en Jose Mario Lopez winnen dominant in de Toyota-bolide, de andere bolide van hetzelfde team werd tweede in de hypercar-klasse. In de LMP2-klasse won Frijns in een bizarre slotfase, waarbij de andere auto van zijn team ineens stilviel. Frijns mag zich samen met teamgenoten Ferdinand Habsburg en Charles Milesi bekronen tot LMP2-winnaars van 2021.

In de LMP2 P/A-klasse werd Racing Team Nederland tweede na de 24-uursrace. Coureurs Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert zijn enorm blij met het resultaat. Alleen het team van Dragonspeed USA in de P/A-klasse van de LMP2 kon voor het Nederlandse raceteam finishen.

De eindstanden van Frijns, De Vries en Racing Team Nederland

In de overall-standings eindigt Frijns met zijn team als zesde, Racing Team Nederland eindigt op de zeventiende plaats (P11 in de LMP2). G-Drive, het team waar Nyck de Vries voor rijdt, eindigde als twaalfde (P7 in de LMP2). Een aantal Nederlanders vielen uit, waaronder Beitske Visser (Richard Mille Racing, LMP2) en Jeroen Bleekemolen (Rinaldi Racing, LMP2)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws